Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό κιμά με μελιτζάνες

Ρολό κιμά με μελιτζάνες

0

-3-4 μελιτζάνες φλάσκες

-ελαιόλαδο για τηγάνισμα

-250 γρ ρύζι Καρολίνα

-2 αυγά

-1 κγ αλάτι

-¼ κγ πιπέρι

-4 κ.σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

-280 γρ γραβιέρα τριμμένη

Για τον κιμά:

-400 γρ μοσχαρίσιο κιμά

-1 κ.σούπας ελαιόλαδο

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-30 ml λευκό κρασί

-1 ξυλάκι κανέλα

-½ κγ αλάτι

-1/8 κγ πιπέρι

-½ κγ μπαχάρι

-1 κιλό ντομάτες τριμμένες

-1 κ.σούπας πελτέ ντομάτας

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες λεπτές (πάχους 3 χιλ περίπου). Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 30-60 λεπτά να κατεβάσουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένουμε καλά με νερό, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι  σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί το στραγγίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο πιέζοντας με την κουτάλα για να γίνει σπυρωτός και όταν αλλάξει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι το σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με λίγο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα καρυκεύματα, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε χαμηλή ένταση, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα να βράσει για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα 2 αυγά. Προσθέτουμε το ρύζι, το βασιλικό, τη γραβιέρα και τον κιμά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για το στήσιμο του φαγητού παίρνουμε μια φόρμα ορθογώνια ή στρόγγυλη και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Απλώνουμε μέσα της τις μελιτζάνες στα τοιχία περιμετρικά καλύπτοντάς τα.

Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του μπολ και ισιώνουμε την επιφάνεια του. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε πάνω του με φρέσκο βασιλικό και γύρω του με πράσινη σαλάτα ή ντοματίνια και σερβίρουμε αμέσως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστό κατσικάκι με συκωτάκια και ρύζι

1 μπούτι κατσίκι, ανοιγμένο 500 ml ζωμός, λαχανικών 50 ml κρασί, λευκό 200 γρ. συκωτάκια, …