Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

0

Ευχαριστούμε!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΑΠΌ ΚΑΡΔΙΆΣ ΤΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ, ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΈΣ και αναγνώστες της Εφημερίδας μας για τις ευχές τους. Ευχές που μας δόθηκαν για τα γενέθλιά μας.
Συμπληρώσαμε τα 45 χρόνια έκδοσης και μπήκαμε αισιόδοξοι στον 46ο χρόνο.
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, εξάλλου τα λόγια λίγη αξία έχουν μπροστά στο έργο.
Γι’αυτό το έργο εξάλλου κρίνεται η Εφημερίδα και οι συντελεστές της έκδοσης όλα αυτά τα χρόνια.
-Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε τα καλύτερα.
Γ.Δ

Σε δύο Νοσοκομεία

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΌ, ΤΟ ΈΖΗΣΕ συμπολίτης μας πρόσφατα και μου το διηγήθηκε βαθύτατα συγκινημένος. Κι αυτό διότι κινδύνεψε να πεθάνει εξαιτίας δικής του ευθύνης του «σήμερα θα πάω-αύριο θα πάω στο γιατρό».
Αντί του γιατρού όμως κατέληξε στο Νοσοκομείο Ξάνθης με πόνους φοβερούς. Εκεί αμέσως οι γιατροί επιλήφθηκαν την υπόθεση διαπιστώνοντας περιτονίτιδα.
Ενδιαφέρον άμεσο και επιτυχές, διάθεση και συγκινητική φροντίδα στην Ξάνθη· απ’ όλους και κρίθηκε ότι έπρεπε να πάει στο Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης.
Άμεσα ασθενοφόρο και στην είσοδο της κλινικής ένας γιατρός υποδέχθηκε τον συμπολίτη ασθενή.
Άμεση εισαγωγή και όλα τα σχετικά, και ο άνθρωπός μας, ένας απλός και άγνωστος κτηνοτρόφος, 60-65 χρόνων, αφού αποθεραπεύθηκε, επέστρεψε στην εργασία του.
«Άκουγα διάφορα, παράπονα και άλλα. Όχι. Έζησα, γνώρισα μια άλλη εικόνα κι αυτή μεταφέρω με κάθε ειλικρίνεια και συγκίνηση. Τους ευχαριστώ όλους γιατί με φρόντισαν, με έσωσαν».
-Ιστορία καθημερινή που όμως θα έμενε άγνωστη.

Σε Ξάνθη και Ροδόπη
η Μπακογιάννη

ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΞΕΧΆΣΕΙ ΤΟΥΣ θυμίζω πως έχουμε εκλογές. Βουλευτικές, δεύτερο γύρο και τα σκυλιά δεμένα.
Πάντως εγώ κίνηση δεν βλέπω, η ησυχία με προβληματίζει, η Ξάνθη τεμπελιάζει και το τι θα βγάλει η κάλπη αποτελεί μυστήριο για όλους.
Πάντως στη Νέα Δημοκρατία δείχνουν κινητικότητα, την πήραν στα σοβαρά την υπόθεση. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της γαλάζιας εκστρατείας, η γνωστή μας Ντόρα Μπακογιάννη θα έρθει προς τα μέρη μας. Θα επισκεφθεί Ξάνθη και Ροδόπη. Θα έχει συναντήσεις με παλιούς γνωστούς και φίλους, με τα στελέχη της Νομαρχιακής και προφανώς θα ζητήσει ενεργοποίηση κι όχι εφησυχασμό στις δεύτερες εκλογές.
Γ.Δ.
Περί… Δροσερού ο λόγος
ΕΊΝΑΙ ΕΊΔΗΣΗ ΠΛΈΟΝ.
Οι δημοτικές παρατάξεις, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, στο δημοτικό συμβούλιο, είδαν το Άγιο Πνεύμα και ομόφωνα ψήφισαν να γίνει Παιδική Χαρά στο Δροσερό!
Η υπόθεση πλέον κατάντησε γραφική. Για ένα θέμα που αναβαθμίζει μια υποβαθμισμένη περιοχή για την οποία όλοι δείχνου, τάχα μου, ενδιαφέρον, να χρειάζεται τρίωρη συζήτηση, εντάσεις και διαξιφισμούς στο δημοτικό συμβούλιο. Για το αυτονόητο, πολλά λόγια απ’ όλους, φλυαρία και προεκλογικές κορώνες. Αμ έτσι, δουλειά δε βγαίνει, τα θέματα δεν λύνονται, δεν προχωρούν, το συμφέρον των δημοτών δεν είναι το ζητούμενο αλλά της παράταξης.
-Αργούν οι δημοτικοί μας εκπρόσωποι να συντονίσουν τον βηματισμό τους με την εποχή μας.
Γ.Δ.
Προς τον δήμαρχο Αβδήρων
ΝΑΙ, Ο ΤΊΤΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΊΟΥ ΕΊΝΑΙ κυριολεκτικός, ιδού γιατί.
Συμπολίτης συνδρομητής χρόνια της εφημερίδας μας, τηλεφώνησε και έθεσε υπ’ όψιν μας ένα αίτημα για τον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη.
Να μεταφέρουμε λοιπόν προς τον γειτονικό δήμαρχο την επισήμανση ενός αιτήματος του ίδιου αλλά και άλλων Ξανθιωτών, να λειτουργήσουν τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς.
Μας επισημάνθηκε μάλιστα να τονίσουμε τα Λουτρά να λειτουργήσουν, όχι και ο ξενώνας.
Το αίτημα λοιπόν είναι αυτό, το αναφέρουμε προς τον δήμαρχο Αβδήρων κι ελπίζουμε να το εξετάσει και υλοποιήσει διότι κάποιοι έχουν ανάγκη τα θεραπευτικά αυτά Λουτρά.

Αντιπυρικά πως πάμε;
Ο Ιούνιος μπήκε, το Καλοκαίρι είναι εδώ, και βέβαια εδώ θα είναι σε λίγο και οι υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασίες και άλλα επικίνδυνα.
Επικίνδυνα ως προς τις φωτιές, τις πυρκαγιές και τους εμπρησμούς. Άρα πρόκειται για μία επικίνδυνη κατάσταση από κάθε άποψη. Παράλληλα βέβαια υπάρχουν ευθύνες και υποχρεώσεις των φορέων αλλά και των πολιτών ως προς την υπεύθυνη συμπεριφορά όλων. Το να αγνοείται η πιθανότητα φωτιάς είναι έλλειψη σοβαρότητας μπροστά σ’ έναν μεγάλο κίνδυνο.
Γι’ αυτό και το ερώτημα του τίτλου. Αντιπυρικά πως πάει ο νομός; Έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα; Άνθρωποι και μέσα είναι έτοιμοι ν’ ανταποκριθούν όταν φτάσει εκείνη η κρίσιμη ώρα;
-Χτυπάμε το καμπανάκι όσο υπάρχει ακόμη ο χρόνος.

Γ.Δ.

ΕΑΝ τέλος
ΛΈΧΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΆ, ΓΡΆΦΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΠΊ ΜΈΡΕΣ. Έγινε θέμα μεγάλο η πιθανή συνεργασία με τον Κασιδιάρη κ αι άλλα πολλά, αναλύσεις, ρεπορτάζ, δηλώσεις.
Για τον συνταξιούχο αρεοπαγίτη Αθ.Κανελλόπουλο ο λόγος. Γι’ αυτόν που ίδρυσε το κόμμα ΕΑΝ και το οποίο τελικά δεν κατάφερε στις εκλογές και πολλά πράγματα κι έμενε έξω από τη βουλή.
Γι’ αυτό το κομματίδιο λοιπόν, τα νέα είναι πένθιμα. Ο ίδιος ο ιδρυτής του, ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου και ο σχηματισμός ΕΑΝ διαλύεται.
-Συμπέρασμα: Πολλά λόγια τελικά για το τίποτε.
Γ.Δ.
Σε κρίση η Κτηνοτροφία
ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ, ΜΕΓΆΛΟ ΚΑΙ σοβαρό, είναι αυτό της κτηνοτροφίας του τόπου μας αλλά και της χώρας μας.
Με λίγα λόγια, η κρίση είναι πλέον εδώ, είναι φανερή και έχει αρνητικές επιπτώσεις κοινωνικές και οικονομικές.
Επειδή κάποιοι μανδαρίνοι των Αθηνών και των υπουργείων δεν γνωρίζουν, μεταφέρουμε για άλλη μια φορά την τραγωδία που ζουν οι κτηνοτρόφοι μας.
Λοιπόν, κλείνουν μονάδες μικρών και μεγάλων ζώων συνέχεια. Το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται συνέχεια και σύντομα θα υπάρχει έλλειψη γάλακτος και ντόπιου κρέατος.
Αιτίες αυτής της καθοδικής πορείας πολλές, όπως η υψηλή τιμή των ζωοτροφών, η χαμηλή τιμή διάθεσης του γάλακτος και άλλα. Αν δε συνεχιστεί η ίδια καθοδική πορεία, το τυρί φέτα δεν θα μπορεί να παρασκευαστεί πλέον.
Γ.Δ.
Με το βλέμμα στραμμένο στα φορολογικά
ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΆ ΠΑΊΖΕΤΑΙ ΤΏΡΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΌ παιχνίδι των κομμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν μέσα από δηλώσεις των στελεχών τους να «καλοπιάσουν» την μεσαία τάξη. Έτσι μιλούν για αύξηση της φορολόγησης στα μερίσματα και στα υπερκέρδη και ελάφρυνση των έμμεσων φόρων για τα νοικοκυριά. Ο τρόπος όμως που το κάνουν δημιουργεί σύγχυση γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλουν να κάνουν και ο κόσμος έχει κουραστεί από μισόλογα και υπονοούμενα. Άλλωστε αυτά σε συνδυασμό με την ακατάσχετη παροχολογία και την επιθετικότητά του πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες κάλπες και φαίνεται πως δε έμαθε το μάθημά του γιατί συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο παρότι εμφανώς πιο ήπια.
Μ.Ξ.
Έρχεται το καλοκαίρι
ΠΡΏΤΗ ΜΈΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΎ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΒΡΟΧΉ! (Δεν παίρνουμε και όρκο μέχρι το βράδυ βέβαια…). Είναι αλήθεια ότι ο Μάιος μας τα παραμούσκεψε δημιουργώντας μια σειρά προβλήματα σε καλλιέργειες αλλά και στην καταπολέμηση των κουνουπιών που δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα. Αλλά με τις παραξενιές του καιρού δεν έχει επιλογές. Φάνηκε λοιπόν καλοκαιράκι μπροστά μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες μας που φόρεσαν τα καλά τους για την νέα σαιζόν.
Ήδη οι πιο τολμηροί έχουν αρχίσει τα μπάνια.
Έρχεται το καλοκαίρι θέλει δεν θέλει ο καιρός…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …