Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΟΔΥ: Τα νεότερα καπνικά προϊόντα δεν έχουν θέση στη διακοπή καπνίσματος

ΕΟΔΥ: Τα νεότερα καπνικά προϊόντα δεν έχουν θέση στη διακοπή καπνίσματος

0

Οι σύγχρονες τάσεις στο κάπνισμα και οι σωματικές και ψυχολογικές εξαρτήσεις παρουσιάστηκαν σε επιστημονική ημερίδα

Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε  η Επιστημονική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, μέσω του Γραφείου Διακοπής Καπνίσματος της Διεύθυνσης Επιδημιολογίας και Πρόληψης Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Τραυματισμών.

Την Ημερίδα που διεξήχθη στο αμφιθέατρο της HELEXPΟ, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά. Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό  η Υπουργός Υγείας της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης κα. Αναστασία Κοτανίδου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα. Ασημίνα Γκάγκα, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ιωάννης Κεχρής, εκπρόσωπος από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΟΔΥ για τα Μεταδοτικά κ. Δημήτριος Παρασκευής  και  ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. για  τα Μη- Μεταδοτικά κ. Σπύρος Σαπουνάς.

Η Υπουργός Υγείας κα. Κοτανίδου συνεχάρη τους διοργανωτές και επισήμανε στο χαιρετισμό της για την κήρυξη των Εργασιών, ότι « Το κάπνισμα προκαλεί όχι μόνο καρκίνο του πνεύμονα, αλλά ευθύνεται, επίσης, για πάρα πολλά δεινά τα οποία έχουμε στη ζωή μας και πως αντίστοιχες επιστημονικές ημερίδες πρέπει να γίνονται συχνότερα».

Στη συνέχεια διακεκριμένοι ομιλητές ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα του καπνίσματος, ενώ στα θέματα που συζητήθηκαν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο ενεργητικό όσο και στο παθητικό κάπνισμα/άτμισμα, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, στις υφιστάμενες και επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού, καθώς και στους μηχανισμούς σωματικής και ψυχολογικής εξάρτησης αλλά και τους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης της νόσου του καπνίσματος. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα νεότερα καπνικά προϊόντα και αποσαφηνίστηκε ότι δεν έχουν θέση στη διακοπή καπνίσματος ενώ διαχωρίστηκαν οι μύθοι και η πραγματικότητα για το κάπνισμα και τη διακοπή καπνίσματος. Επιπλέον, συζητήθηκε ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων σχετικών με το κάπνισμα σε επίπεδο Ε.Ε. και των ιατρείων διακοπής καπνίσματος στον αγώνα κατά του

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…