Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Πράσινο φως» για μελέτες για δύο κυκλικούς κόμβους στο νομό μας

«Πράσινο φως» για μελέτες για δύο κυκλικούς κόμβους στο νομό μας

0

Στην διασταύρωση προς παραλία Μυρωδάτου και στο ύψος του Flamingo- Εγκρίθηκαν από το περιφερειακό συμβούλιο

 

Προβληματισμός για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα

 

 

Τρία θέματα που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης συζητήθηκαν στο  περιφερειακό συμβούλιο. Ειδικότερα τα δύο έθεσε με ερωτήσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ και αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τα αγριογούρουνα που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους καθώς και τα προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα που έχουν οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του δήμου  Μύκης.

Και στις δύο  ερωτήσεις απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης. Το τρίτο  θέμα αφορούσε δύο μελέτες για τη δημιουργία αντίστοιχων κόμβων.

Τα αγριογούρουνα έκαναν …. επιδρομή στο περιφερειακό συμβούλιο

“Ρημάζουν τις καλλιέργειες στην πεδινή Ξάνθη τα αγριογούρουνα που κατεβαίνουν από τα ορεινά και οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να ξανασπείρουν τα χωράφια τους», τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ιρφάν Χατζηγκενέ, ρωτώντας τον κ. Κουρτίδη πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι  το πρόβλημα που δεν είναι τοπικό αλλά πανελλαδικό και έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια που έχει παρατηρηθεί τεράστια πληθυσμιακή αύξηση του είδους. Όπως είπε ο κ. Κουρτίδης ο θέμα αφορά το  δασαρχείο το οποίο σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο Ξάνθης έχει συστήσει κλιμάκια κυνηγιού και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Τα κλιμάκια αυτά είναι σε δράση όπως ανέφερε ο κ. Κουρτίδης. Κατά τη συζήτηση ειπώθηκαν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης έως και … δηλητηρίασης των ζώων κάτι που εκτός του ότι  είναι παράνομο είναι και ανήθικο και διαταράσσει όλη την ζωική φυσική αλυσίδα. Η  περίφραξη ως τρόπος επίσης είναι αναποτελεσματικός όπως και ο εκφοβισμός τους και κατά συνέπεια όπως ορίζει και ο σχετικός νόμος επιλέχθηκε το κυνήγι που παραμένει (έως τώρα τουλάχιστον) ένας «φυσικός» τρόπος μείωσης του πληθυσμού. Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα για τους αγρότες είναι μεγάλο γιατί προκαλούν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους ενώ επίσης αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια και οδική ασφάλεια.

Τα προβλήματα με το σήμα στα ορεινά χωριά

Αναφορικά με τα προβλήματα στην παροχή τηλεοπτικού/ραδιοφωνικού/διαδικτυακού σήματος που παρατηρούνται  σε ορεινά χωριά του δήμου Μύκης σε περιπτώσεις κακοκαιρίας που έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωσή  τους ο κ. Κουρτίδης ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι  κάτοικοι που διαμαρτύρονται καθώς πληρώνουν μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος και δικαιούνται να έχουν σήμα αλλά αυτό είναι θέμα της Digea που έχει την αρμοδιότητα και ότι  η αντιπεριφέρεια έχει επικοινωνήσει με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών  που είναι η αρμόδια για να επιβάλλει πρόστιμα.

Δύο μελέτες για δύο κυκλικούς κόμβους

Το «πράσινο φως» για δύο μελέτες για έργα οδικής ασφάλειας έδωσε το  περιφερειακό συμβούλιο για την Ξάνθη. Ειδικότερα οι μελέτες 150.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα αφορούν κυκλικούς κόμβους στην διασταύρωση προς παραλία Μυρωδάτου και  στην Εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής στο ύψος του εμπορικού κέντρου Flamingo.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantohpoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…