Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ: «Πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ: «Πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές

0

Παρότι το τελευταίο διάστημα, έχει έλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για συνεργασία Χ. Τρικούπη – Κουμουνδούρου με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

Μηνύματα απροθυμίας για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκπέμπει η Χαριλάου Τρικούπη. Το ορόσημο των τοπικών εκλογών απασχολεί ήδη τους επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη που θεωρούν ότι μπορούν στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου ήδη υπερτερούν έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, να καταγραφούν ως «αξιωματική αντιπολίτευση».

Παρότι το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά τις σχετικές δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Τεμπονέρα, έχει έλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για συνεργασία Χαριλάου Τρικούπη – Κουμουνδούρου με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, στο ΠαΣοΚ φαίνεται να έχουν άλλη άποψη. Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Ανατολική Αττική, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, «η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΠαΣοΚ. Συνεχίζουμε, όπως κάναμε και σε δύσκολες εποχές, να διατηρούμε ισχυρές αναφορές σε μαζικούς χώρους, όπως αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αναλυτικότερα, ο κ. Τεμπονέρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε πως πρέπει να δημιουργηθεί «ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια Δεξιά η οποία έρχεται με διαθέσεις τις οποίες ήδη έχει δείξει». Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση για το εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ θα πρέπει να κατέβουν από κοινού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ήταν ξεκάθαρος: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».

Παρά τα λεγόμενα του κ. Τεμπονέρα όμως, στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πιο κοντά στην επιλογή να μην συμπράξουν σε μία τέτοια συνεργασία, αλλά αντιθέτως να καταρτίσουν τους δικούς τους συνδυασμούς και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Στόχος, όπως προαναφέρθηκε, είναι η ανάδειξη του κόμματος σε δεύτερη δύναμη σε τοπικό επίπεδο, μια επιτυχία που θα δώσει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να εδραιώσει την εικόνα τους ως κόμμα «αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πηγή: Βασίλης Νάνης – ΒΗΜΑ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…