Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι νοσοκομειακοί γιατροί Καβάλας καταγγέλλουν την μετακίνηση γιατρών προς τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Καβάλας καταγγέλλουν την μετακίνηση γιατρών προς τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας

0

«Συνειδητοποιούν οι Διοικούντες πως αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Καβάλας από κρίσιμες Ειδικότητες;», αναρωτιούνται μέσω της ανακοίνωσής τους

Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη αντίθεσή του στις νέες αποφάσεις της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, για τον μήνα Ιούνιο μετακινείται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για μία εφημερία ο Καρδιολόγος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ για τον μήνα Ιούλιο μετακινούνται τρεις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών οι Αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Καβάλας.

Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι έχει παγιωθεί σαν κανονικότητα η μετακίνηση των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας ανά την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Υπενθυμίζουμε δε ότι ήδη Παθολόγοι του Νοσοκομείου μας μετακινούνται στο Νοσοκομείο Ξάνθης για εφημερίες και τον μήνα Ιούνιο».

«Συνειδητοποιούν οι Διοικούντες πως αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Καβάλας από κρίσιμες Ειδικότητες ενώ η τουριστική περίοδος μόλις ξεκινάει και ο πληθυσμός που θα έχει να καλύψει το Νοσοκομείο μας για τους επόμενους μήνες που θα είναι διπλάσιος και τριπλάσιος;», αναρωτιούνται εν συνεχεία.

Τελειώνοντας, ζητούν «κάλυψη των κενών θέσεων για όλα τα Νοσοκομεία με διορισμούς άμεσα. Η μετατροπή των γιατρών σε περιοδεύοντα θίασο το μόνο που θα πετύχει θα είναι ακόμη περισσότερες παραιτήσεις από αυτές που ήδη είναι σε εξέλιξη και οδηγούν το ΕΣΥ σε κατάρρευση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…