Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μαθήματα δημοσιογραφίας με 26 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Μαθήματα δημοσιογραφίας με 26 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου

0

Τα γραφεία του «Ε» επισκέφθηκαν τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης

Μας εξέπληξαν ευχάριστα με το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις τους για τον τρόπο που λειτουργία ή εφημερίδα και πώς αναζητά την είδηση ο δημοσιογράφος

Έχοντας διδαχθεί στο σχολείο για την Ελευθερία του Τύπου, 26 μαθητές των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης επισκέφθηκαν χθες, Τετάρτη 31 Μαΐου τα γραφεία της εφημερίδας μας, προκειμένου να δουν από κοντά πώς λειτουργεί μια τοπική εφημερίδα και με ποιο τρόπο αναζητούν την είδηση καθημερινά οι δημοσιογράφοι.

«Πώς βρίσκει την είδηση ο δημοσιογράφος;», «Λένε ψέματα οι δημοσιογράφοι;», «Από πού προέρχονται τα χρήματα για να λειτουργεί η εφημερίδα;» «Ποια θέματα σας αρέσει πιο πολύ να γράφετε;», «Κάνετε ταξίδια για να βρείτε τις ειδήσεις;», «Διαβάζουν πλέον οι άνθρωποι εφημερίδες;», «Πώς γίνεται κάποιος δημοσιογράφος».

Μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών, παρουσιάσαμε τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η εφημερίδα, πώς δουλεύει η συντακτική της ομάδα και με ποιο τρόπο ως Μέσο Ενημέρωσης διατηρεί την αξιοπιστία και το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Οι συνοδοί δάσκαλοι. Γιάννης Γκορόγιας και Θεοφιλία Αβτζόγλου πλαισιώσαν την ζωηρή συζήτηση με ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία που είχαν μοιραστεί με τους μαθητές στην τάξη.

Σε όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να γίνουν δημοσιογράφοι, είπαμε ότι η πόρτα της εφημερίδας θα είναι ανοιχτή και για άλλη επίσκεψη με νέες ερωτήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…