Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κίνδυνος για τους οδηγούς στην Εγνατία με τα κόλπα των διακινητών

Κίνδυνος για τους οδηγούς στην Εγνατία με τα κόλπα των διακινητών

0

Μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για  να αποφύγουν την καταδίωξη

 

Ευρεία σύσκεψη στην περιφέρεια με τις αστυνομικές αρχές και στελεχών της Εγνατίας για λήψη μέτρων αντιμετώπισης

 

Tα προβλήματα οδικής ασφάλειας που δημιουργούνται από τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας ήταν το  αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το  μεσημέρι στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Υποστράτηγου Πασχάλη Συριτούδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Κωνσταντίνου Κουτσούκου, των Αστυνομικών Διευθυντών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, Διοικητών Τμημάτων Τροχαίας και στελεχών της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Νέο κόλπο των διακινητών  – Μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για  να αποφύγουν την καταδίωξη

Η αναγκαιότητα της σύσκεψης υπαγορεύτηκε αφ’ ενός από το ότι αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο, μια συνηθισμένη πρακτική κατά την καλοκαιρινή περίοδο που μειώνεται  η στάθμη των νερών αφ’ ετέρου από το νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να αποφύγουν την καταδίωξη από την αστυνομία. Ειδικότερα όπως ειπώθηκε  στη σύσκεψη τελευταία έχει παρατηρηθεί ότι  οι  διακινητές εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορία στην Εγνατία προκειμένου θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους  οδηγούς αλλά και τους ίδιους προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη καθόσον η αστυνομία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να υπάρχει φόβος τους οδηγούς οι οποίοι προτιμούν την Εθνική οδό αντί της Εγνατίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μέτρα καθώς και ο συντονισμός μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος: «Κάθε ενέργεια που συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια έχει την απόλυτη στήριξή μας»

Σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος ανέφερε: «Η σύσκεψη οργανώθηκε στην έδρα της Περιφέρειάς μας μετά από συνεννόηση με τους κ. Συριτούδη και Κουτσούκο.

Στόχος της ήταν να εξεταστεί η συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εγνατία Οδό ΑΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας που συνδέονται με την παράνομη μετανάστευση.

Γνωρίζουμε καλά τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα στελέχη της αστυνομίας μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που αυτή έχει. Κάθε ενέργεια που συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια έχει την απόλυτη στήριξή μας.».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…