Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Η δεξαμενή των γιατρών στην Ελλάδα έχει αδειάσει

Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: Η δεξαμενή των γιατρών στην Ελλάδα έχει αδειάσει

0

Ανακοίνωση με αφορμή τα προβλήματα στελέχωσης στη Χειρουργική

Τονίζει την ανάγκη διεκδίκησης αξιοπρεπούς ιατρικής περίθαλψης για την περιοχή μας από την επόμενη κυβέρνηση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης με ανακοίνωσή του, σε συνέχεια του ζητήματος που αναδείχθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και αφορά πέραν των άλλων και τα προβλήματα της Χειρουργικής του ΓΝΞ, επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό.

Επισημαίνει πως είναι αδύνατο να λυθεί σε τοπικό επίπεδο και υπενθυμίζει την πρόσφατη(3/6/23) Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας στη διάρκεια της οποίας κύριο θέμα ήταν η υποστελέχωση του ΕΣΥ σε ιατρικό προσωπικό και η επαπειλούμενη κατάρρευση σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άμεσα και δραστικά μέτρα.

«Η Ολομέλεια έκρινε πως για την αντιστροφή της κατάστασης απαιτείται αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης, επιστημονική αναγνώριση, εργασιακή ικανοποίηση, εκπαιδευτικά κίνητρα και αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών από την οικονομική κρίση», σημειώνει.

Τονίζει, ακολούθως: «Η δεξαμενή των γιατρών στην Ελλάδα έχει αδειάσει, ειδικά σε νέους γιατρούς, ειδικευόμενους που στελεχώνουν κυρίως το ΕΣΥ.Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τους συναδέλφους της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης και επισημαίνει για ακόμη μία φορά σε όλους τους κατοίκους της Ξάνθης, ότι από την επόμενη κυβέρνηση, θα πρέπει να διεκδικήσουμε επιτακτικά αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη για την περιοχή μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…