Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επικηρύχθηκε ο δράστης που δηλητηρίασε αδέσποτα ζώα στα Άβδηρα έναντι χιλίων ευρώ

Επικηρύχθηκε ο δράστης που δηλητηρίασε αδέσποτα ζώα στα Άβδηρα έναντι χιλίων ευρώ

0

Πολίτης ανέλαβε οικειοθελώς να προσφέρει το ποσό για να βρεθεί ο υπεύθυνος της θανάτωσης των ζώων

Γράμμα μιας μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων προς τον δράστη

Επικηρύχθηκε ο δράστης ή οι δράστες οι οποίοι δηλητηρίασαν δύο αδέσποτα ζώα στη Κεντρική Πλατεία των Αβδήρων παρουσία ενηλίκων και παιδιών, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Γιάννης Νέστορας, αν και ο ίδιος δεν κατοικεί στην Ξάνθη, επικοινώνησε με τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης» γνωστοποιώντας ότι προτίθεται να δώσει 1000 ευρώ σε οποιονδήποτε υποδείξει στην αστυνομία αυτόν που σκόρπισε τον θάνατο με φόλες στο χωριό Άβδηρα Ξάνθης. Η απάντηση αυτή ήρθε ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων για την εγκληματική ενέργεια της θανάτωσης ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα.

Παραμένει συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Το συγκλονιστικό γράμμα μιας μαθήτριας της Δ1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων για τα δηλητηριασμένα αδέσποτα, που απευθύνεται σε αυτούς που έριξαν τις φόλες, δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως σημείωσε η δασκάλα των παιδιών «εκφράζει και εκπροσωπεί τα συναισθήματα όλων των παιδιών, πολύ θυμό και λύπη νοιώθουν τα παιδιά. Στη αφίσα που κάνανε οι μαθητές, είναι ο Μου, ο σκύλος που έχει υιοθετήσει το σχολείο τους και τον φροντίζουν τα παιδιά. Είναι στην αυλή  όταν παίζουν, είναι πολύ φιλικός και τον αγαπούν πολύ. Τα παιδιά μας διδάσκουν αγάπη και σεβασμό στην ζωή».

Στο γράμμα η μικρή μαθήτρια αναφέρει:

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι είναι ζωούλες όπως και εμείς. Κανονικά δεν ονομαζόμαστε άνθρωποι, ονομαζόμαστε ζώα.  Θα σας παρακαλούσα να μην σκοτώνετε γλυκές ζωούλες. Θέλω να κάνω πολλές ερωτήσεις. Τι κέρδισες με αυτό που έκανες; Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί σκοτώνεις αθώες ζωούλες  και ας είναι κάποιες φορές ενοχλητικά, εμείς στο χωριό τα αγαπούσαμε. Το σκυλί είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Θα έδινε τη ζωή του για εμάς τους ανθρώπους, δεν είναι καθόλου σωστό αυτό που κάνεις! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!»

 Ανοιχτή συνέλευση στον οικισμό

Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 18 Ιουνίου, ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών έχει συγκαλέσει ανοιχτή συνέλευση με σκοπό την συζήτηση των προβληματισμών των κατοίκων πάνω στο γεγονός, την ενημέρωση πάνω σε νομικά ζητήματα αλλά και την οργάνωση των επόμενων βημάτων. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Μαριάννα Μαϊδανόγλου, δικηγόρος και γραμματέας των «Αδέσποτων Φίλων Ξάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…