Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Ζεϊμπέκ: «Με κάλυψε απόλυτα το κόμμα μου»

Χ. Ζεϊμπέκ: «Με κάλυψε απόλυτα το κόμμα μου»

0

Δήλωσε στο «Ε» για όλα όσα λέγονται για τον ίδιο και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στις εκλογές της 21η Μαΐου

 

Η μειονοτική ψήφος στο προεκλογικό «κάδρο»

 

Άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» για παρεμβατικό ρόλο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις εκλογές της 21ης Μαΐου και την εκλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ. Ντόμινο αποκαλύψεων για το πως κατευθύνθηκαν οι ψηφοφόροι της μειονότητας στους συγκεκριμένους υποψήφιους έρχεται στην δημοσιότητα ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε ενημερώσει τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές. Η μειονότητα μπαίνει στο κάδρο  της  προεκλογικής αντιπαράθεσης με το πολιτικό θερμόμετρο  να χτυπάει «κόκκινο»!

Η ψήφος της μειονότητας : Αποκαλύψεις από Μητσοτάκη – Σκέρτσο

“Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο αν δεν είχα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, όπως είναι γνωστό αναδεικνύονται και από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του κ. Τσίπρα αν θέλει να κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του δύο βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν με την ανοιχτή στήριξη του τουρκικού προξενείου”, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος άνοιξε πρώτος το ζήτημα με την συνέντευξη του την περασμένη Κυριακή στο Πρώτο Θέμα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, είπε ότι είχε ενημερωθεί ιδιωτικά ο Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. προφανώς με κάποια στοιχεία) ότι οι δύο υποψήφιοι στην Θράκη, Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ “είναι ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου. Δεν το διέψευσαν. Η σιωπή τους δηλώνει ενοχή”, είπε ο Α. Σκέρτσος.

Στον απόηχο της διαμάχης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η Ντόρα Μπακογιάννη περιόδευσε σε μειονοτικά χωριά της Ροδόπης και  βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουνίου και οι δηλώσεις της για τη στάση της μειονότητας στις εκλογές προκάλεσαν αντιδράσεις καθώς  ερμηνεύτηκαν από αρκετά ΜΜΕ και ως έμμεση απειλή προς τη μειονότητα προκειμένου να ψηφίσει ΝΔ.

«Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με φέρατε σε δύσκολη θέση με όλους αυτούς που έδινα μάχη με όλους αυτούς στην Αθήνα για διάφορα θέματα της μειονότητας», είπε απευθυνόμενη στους κατοίκους.

«Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο», τόνισε.

Οι δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη και οι αντιδράσεις

Για « ωμό εκβιασμό», καταγγέλλει  την κα Μπακογιάννη με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Εδώ και αρκετές μέρες η ΝΔ επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, προσπαθεί να στοχοποιήσει τους μειονοτικούς εκλεγέντες της 21ης Μαΐου της Ροδόπης και της Ξάνθης, καταγγέλλοντας ότι υποστηρίζονται από το Τουρκικό Προξενείο.

Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής, η κυνική και απαράδεκτη δήλωση της υπ. βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, που αποτελεί ωμό εκβιασμό στην μειονότητα της Ροδόπης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη.

«Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρόκειται για ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα, οφείλουν μέσα στην ημέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς.

Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Η Συνθήκη της Λωζάνης, που κάνει λόγο για μουσουλμανική και όχι για “τουρκική” μειονότητα, είναι αυτή που έχει καθορίσει την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή για πάρα πολλά χρόνια. Όποιος την αμφισβητεί, λειτουργεί εις βάρος της πατρίδας μας.

Δεύτερο σημείο, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει γιατί δεν ψήφισε τον νόμο για την αλλαγή του μουφτή πέρυσι το καλοκαίρι. Και τρίτο σημείο, δεν περίμενα ποτέ από την κυρία Μπακογιάννη, με την εμπειρία που έχει, να πάει στη Θράκη και να μιλήσει σε Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα αν είναι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ως πολιτευτής της δεξιάς του ’60.

Παράλληλα με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ΑΜΘ καταγγέλλει τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πολύ περισσότερο που αυτά τα παιχνίδια διαδραματίζονται σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

ΝΔ : Εξακολουθεί και φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει: ««Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις και κάνει το άσπρο μαύρο. Ως συνήθως. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την “τουρκική” μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε προειδοποιήσεις και πληροφορίες που επίσημα του μεταφέρθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές και συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Ανακατεύοντας και δυσφημώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και την ΕΥΠ που έχει κρίσιμο και διαχρονικό ρόλο στα μειονοτικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες.

Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας;

Θέλουμε μια απλή, ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους.»

Α. Τσίπρας: «Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της»

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Στην δήλωσή του υπογραμμίζει ότι εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό και εθνικό για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας: ««Εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μια πρακτική που διχάζει και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους» δήλωσε αρχικά ο κ. Τσίπρας. «Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της», πρόσθεσε.

Σακελλαροπούλου: Οι συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα δεν μπορούν να λήξουν και δεν λήγουν».

Μήνυμα στην Τουρκία για τις τάσεις αναθεωρητισμού έστειλε η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης: «Οι συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα δεν μπορούν να λήξουν και δεν λήγουν».

Χ. Ζεϊμπέκ: «Με κάλυψε απόλυτα το κόμμα μου. Fake τα μηνύματα. Ας τα αποδείξουν»

Κληθείς από  το «Ε» για δηλώσεις αναφορικά με το ζήτημα όπου έχει εμπλακεί το όνομά του ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ επιφυλάχθηκε να πει: «Με κάλυψε απόλυτα το κόμμα μου. Αυτό είναι το  μήνυμα που θέλω να στείλω». Σ’ ότι αφορά τα μηνύματα που απεστάλησαν σε ψηφοφόρους με την προτροπή να τον ψηφίσουν γιατί όπως αναφέρουν: «Η ψήφος του Τούρκου πάει σε Τούρκο», ο κ. Ζεϊμπέκ τα διέψευσε ως  fake και συμπλήρωσε: «Ας το αποδείξουν». Στο ερώτημα αν διαψεύδει και την ανάμειξη του  τουρκικού προξενείου στην εκλογή του ο κ. Ζεϊμπέκ επανέλαβε : « Μ’ έχει καλύψει το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…