Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποκωδικοποιούν τα μηνύματα της κάλπη οι τοπικές οργανώσεις

Αποκωδικοποιούν τα μηνύματα της κάλπη οι τοπικές οργανώσεις

0

Μιλούν στο «Ε» οι: Αλέξανδρος Νταμπουρατζής, Γραμματέα Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ξάνθης,

Αντώνης Μήτρου, Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης και ο υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης

 

Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων – Ανάγκη για ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Σε πολιτική αποτίμηση  του  εκλογικού αποτελέσματος σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο προβαίνουν ο γραμματέας της ΔΕΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Νταμπουρατζής και ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αντώνης Μήτρου. Οι δυο τους εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το εκλογικό  αποτέλεσμα που αφορούν τα κόμματα που εκπροσωπούν ενώ αντίθετα ο υποψήφιος πρώην βουλευτής και αν. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Γιαννακίδης κάνει λόγο για ένα κακό αποτέλεσμα και τονίζει την ανάγκη για ανασυγκρότηση του κόμματος μετά την βαριά ήττα. Γκρίζα σκιά για όλους η άνοδος της ακροδεξιάς που εκφράζεται με προβληματισμό αλλά και απόδοση ευθυνών στην ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξανδρος Νταμπουρατζής, Γραμματέας Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ξάνθης: «Όλη η πολιτική ατμόσφαιρα έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του τοπικού αποτελέσματος. Ωστόσο η ΝΔ έστω και με απώλειες είναι πρώτη»

«Ξημέρωσε μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα μια όμορφη μέρα για την ΝΔ. Οι πολίτες της έδωσαν αυτοδυναμία και μια ισχυρή εντολή να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε από το 2019», τονίζει ο κ. Νταμπουρατζής και συνεχίζει με τρεις επισημάνσεις που χαρακτήρισαν το εκλογικό αποτέλεσμα: «Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει μια ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ και μια  ξεκάθαρη πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ δεν καρπώνεται τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μέρος των οποίων μετακινήθηκαν προς την ΝΔ. Θα έχουμε ένα νέο πολιτικό τοπίο με οκτώ κόμματα αλλά μια ΝΔ ισχυρή ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της».

Αποτιμώντας το τοπικό αποτέλεσμα με την ΝΔ να έχει απώλειες δυνάμεων σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ο κ. Νταμπουρατζής αναφέρθηκε στους παράγοντες που διαμόρφωσαν αυτό το αποτέλεσμα: «Όλη η πολιτική ατμόσφαιρα έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του τοπικού αποτελέσματος. Ωστόσο η ΝΔ έστω και με απώλειες είναι πρώτη. Οι Ξανθιώτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ΔΕΕΕΠ, τους υποψηφίους μας όλους τους πολίτες του συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και χάρισαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΝΔ».

Αντώνης Μήτρου, Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης: «Νιώθω περήφανος για το ποσοστό που πετύχαμε ως κόμμα στην Ξάνθη, ένα από τα υψηλότερα στην Ελλάδα»

Ο κ. Μήτρου εκφράζει  τον έντονο προβληματισμό του και αποδίδει ευθύνες στην ΝΔ  για τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Σπαρτιάτες που είχε την δεδηλωμένη στήριξη ενός ποινικού κρατουμένου του πρωτοκλασάτου στελέχους της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη: «Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021,  να δώσει νέα πνοή και δυναμική στον προοδευτικό χώρο. Ο κόσμος τίμησε αυτή την προσπάθεια, την αντάμειψε και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για  το μέλλον. Δεν μπορούμε όμως να βγαίνουμε με διθυράμβους όταν τρία ακροδεξιά κόμματα μπήκαν στον Βουλή. Η ΝΔ έχει  επισφραγίσει την επικυριαρχία της αλλά παράλληλα έχει ευθύνη γι’ αυτό, γιατί η τοξικότητα που επικράτησε σ’ όλη την προεκλογική περίοδο ενδεχομένως να ξύπνησε την ακροδεξιά. Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε κρούσει τον κώδωνα  του κινδύνου, ότι ο Κασιδιάρης θα συμμετέχει στις εκλογές μέσα από την φυλακή. Η ΝΔ με βάση τον δημόσιο λόγο της αποφάσισε να χτυπήσει την ακροδεξιά και τελικά ενίσχυσε την Χρυσή Αυγή που βρήκε τρόπο να συμμετέχει στις εκλογές. Δεν είναι πολιτικό ζήτημα το γεγονός ότι ένας ποινικός κρατούμενος με τα τερτίπια του Μητσοτάκη συμμετείχε στις εκλογές; Έπρεπε να είχαν ληφθεί θεσμικά μέτρα».

Αποτιμώντας το τοπικό αποτέλεσμα ο κ. Μήτρου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τοπικά μια τεράστια δυναμική και είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα: « Νιώθω περήφανος για το ποσοστό που πετύχαμε ως κόμμα στην Ξάνθη, ένα από τα υψηλότερα στην Ελλάδα.

Θέλω να συγχαρώ τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και φυσικά τους υποψήφιους Βουλευτές μας για τον αγώνα που έκαναν καθόλη τη διάρκεια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας τίμησε με την ψήφο του.

Μας περιμένει πολλή δουλειά», κατέληξε ο κ. Μήτρου.

Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης: «Είναι μια συνολική ήττα του προοδευτικού χώρου και ένα κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την ανάγκη για αλλαγές στην διοικητική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κ. Γιαννακίδης αναγνωρίζοντας την βαριά ήττα: «Δώσαμε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη ένα μήνα μετά την ήττα στις εκλογές του Μαΐου. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα μέλη που έδωσαν μι δύσκολη μάχη. Είναι ανησυχητική η σύνθεση του κοινοβουλίου που προέκυψε από  τις εκλογές. Είναι μια συνολική ήττα του προοδευτικού χώρου και ένα κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένα και κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, να αναγνώσουμε τα λάθη μας και να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα. Τοπικά είχαμε μια μικρή αύξηση αλλά μας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς. Παρά το όποια αισιόδοξα μηνύματα τοπικά, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάνοντας τις αναγκαίες αναθεωρήσεις στη διοικητική λειτουργία. Με συλλογικό τρόπο, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα θα τεθούν όλα στο τραπέζι του διαλόγου όταν θα συνεδριάσουν όλα τα όργανα του κόμματος για να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κόμματός μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…