Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΑΔΕ: Νέα αναβολή στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

ΑΑΔΕ: Νέα αναβολή στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

0

 Ποιους αφορά

Νέα αναβολή στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τεχνικούς λόγους, με τη νέα προθεσμία να ανακοινώνεται από την επόμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η παράταση δίνεται επειδή «διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές».

Σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, «μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλαδή, στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (pos), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και pos. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ».

Ποιους αφορά η αναβολή

Θυμίζουμε ότι με ό,τι ίσχυε μέχρι την αναβολή, χρονικό περιθώριο 18 ημερών είχαν οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 100.000 ευρώ για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα πληρωμών μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών POS, ενώ προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου είχαν οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…