Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ορχήστρα Βιολιώνε & Ρεμπέτικο Ντουέτο Σκούτα-Μηταράκη: Κρίσεις από το ιστορικό παρελθόν στο σήμερα

Ορχήστρα Βιολιώνε & Ρεμπέτικο Ντουέτο Σκούτα-Μηταράκη: Κρίσεις από το ιστορικό παρελθόν στο σήμερα

0

Στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων Ξάνθης, στις 5 και 6 Ιουλίου 2023

Η Ορχήστρα Βιολιώνε & το Ρεμπέτικο Ντουέτο Β. Σκούτα – Δ. Μηταράκη φιλοξενείται στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων Ξάνθης, στις 5 & 6 Ιουλίου 2023, με ώρα έναρξης: 21:00.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr.

Στις 5 και 6 Ιουλίου του 2023, η «Ορχήστρα Βιολιώνε» της κατεύθυνσης παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε σύμπραξη με το δημοφιλές μουσικό ντουέτο των Βασίλη Σκούτα (τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι) και Δημήτρη Μηταράκη (κιθάρα, τραγούδι), θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, με τίτλο: «Κρίσεις από το ιστορικό παρελθόν στο σήμερα». Το εν λόγω πολυμελές μουσικό σχήμα θα επιδιώξει να προσεγγίσει το φλέγον ζήτημα της κλιματικής κρίσης με τον δικό του εναλλακτικό τρόπο ερμηνείας, διασκευάζοντας ενδεικτικά κομμάτια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και του ρεμπέτικου της περιόδου του γραμμοφώνου (1900-1960), αναδεικνύοντας μια ρομαντική αλλά ταυτόχρονα επικοινωνιακή και εξωστρεφή διάθεση, με στοιχεία τόσο παλαιάς όσο και νέας τεχνοτροπίας, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξωτών εγχόρδων.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Ζαρίας (επίκουρος καθηγητής ΤΜΕΤ)

Ρεμπέτικο Ντουέτο: Δημήτρης Μηταράκης, Βασίλης Σκούτας

Ορχήστρα Βιολιώνε: Διεύθυνση Ορχήστρας: Γκέκου Μυρτώ, Βιολί: Ανδρονίκου Παυλίνα, Βαϊγκούσης Παντελής, Δεληβασίλης Νικόλαος, Εξαδάκτυλου Ολυμπία, Ζαρίας Γιάννης, Καραβίδας Εμμανουήλ, Κετάνης Γιάννης, Κοντοπούλου Άλκηστη, Lendlmaier Annabella, Μυλωνά Ισμήνη-Χρυσούλα, Πατρίκης Στέλιος, Μήλας Νίκος, Παππάς Παναγιώτης, Πιταροκοίλης Ιάσονας, Πούλιος Χρήστος, Σμαριανάκης Γλάφκος, Φελλά Κωνσταντίνα, Χρόνης Ευάγγελος, Ηθοποιός: Δεληβασίλης Νικόλαος, Βιόλα: Καταχανάς Μιχάλης, Τσέλο: Κύρβεη Μαρία, Κοντραμπάσο: Τσιατσούλης Γιώργος, Κρουστά: Λάιος Σάκης.

Ενορχηστρώσεις: Καταχανάς Μιχάλης, Τσιατσούλης Γιώργος, Χατζηγεωργίου Γιώργος, Καλαμάκης Κωνσταντίνος, Ζαρίας Γιάννης.

Ηχοληψία: Παναγιώτης Ζάχος

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν. Απαραίτητη η καταβολή εισιτηρίου για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (4€ ολόκληρο, 2€ μειωμένο)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Β. Λάσκαρης / «Η στήριξη του σύγχρονου πολιτισμού θα πρέπει να είναι πολιτική επιλογή»

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Λάσκαρης μιλάει στο «Ε» για το έργο «Η μάνα αυτουνού…Έλλη Ζάχου Ταχτ…