Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τρ. Βαΐτσης: «Η ζωή και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα»

Τρ. Βαΐτσης: «Η ζωή και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα»

1

Το γλυπτό της σκιάς με τη φιγούρα του Μάνου τοποθετήθηκε στην «Οικία Χατζιδάκι»

Ο κ. Βαΐτσης μιλά στο «Ε» για την σκιά του Μάνου Χατζιδάκι, όπως και για την ανάπτυξη της ιδέας

 

Ένα γλυπτό σκιάς του Μάνου Χατζιδάκι κοσμεί τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» από αυτό τον μήνα και είναι πασιφανές πως «τραβά» το βλέμμα των επισκεπτών, για την δεξιοτεχνία, την πρωτοτυπία, αλλά και την ίδια τη φιγούρα του Μάνου να αποτυπώνεται μέσω της αντανάκλασης του φωτός, στο σπίτι των παιδικών του χρόνων.

Το έργο φιλοτέχνησε ο γνωστός καλλιτέχνης της σκιάς, Τριαντάφυλλος Βαΐτης. Μιλώντας στο «Ε» ο εμπνευστής και δημιουργός, τόνισε: «Αναντίρρητα, η ζωή και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα. Άλλωστε, πάντα ήθελα να κάνω αυτή την σκιά. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γεννήθηκε στην Ξάνθη και τώρα η πόλη οφείλει να τον τιμήσει».

«Η “Επίμονη Τέχνη” και δη η σχετική μου συνεργασία αποτέλεσε δίχως αμφιβολία την αφορμή για να ασχοληθώ με το εν λόγω έργο. Όσον αφορά στα μελλοντικά μου σχέδια, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ με την αυθεντική σημασία του όρου», επισημαίνει συμπληρωματικά.

Σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιπροσθέτως αναφέρει ο κ. Βαΐτσης: «Το τελευταίο μου γλυπτό, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις. Πάντα ήθελα να κάνω τη σκιά του Μάνου και να εκτεθεί στο σπίτι που μεγάλωσε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το έργο μου θα βρίσκεται στο Σπίτι του Χατζιδάκι από 13 έως 23 Μαΐου».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…