Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεκαπέντε ομάδες πρότειναν λύσεις με θέμα την τέχνη στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής FIRST® LEGO® League

Δεκαπέντε ομάδες πρότειναν λύσεις με θέμα την τέχνη στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής FIRST® LEGO® League

0

Έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Ρομποτικής & Καινοτομίας-Περιφερειακός Διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης FIRST® LEGO® League στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 από τις 09:00 έως τις 17:00.

«Δεκαπέντε ομάδες από όλη την περιφέρεια πρότειναν καινοτόμες λύσεις πάνω σε προβλήματα με βάση την τέχνη. Επίσης, 150 τουλάχιστον μαθητές μαζί με προπονητές και εθελοντές ήρθαν να μας δείξουν ό,τι καλύτερο έχουν εμπνευστεί στα project τους, είτε  πρόκειται λόγου χάριν για έναν χώρο μουσείου, είτε για μία συναυλία», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Γιαννακούδης ως Υπεύθυνος Συντονιστής του «Xanthi Techlab».

Τόνισε μάλιστα πως τα παιδιά μίλησαν με ειδικούς, οπότε είδαν πώς αυτό που προτείνουν μπορεί να εφαρμοστεί και στην καθημερινότητα.

5 από τις 15 ομάδες προκρίθηκαν και σε δύο εβδομάδες θα συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Θεσσαλονίκη. Επισημαίνεται, βέβαια ότι στον Διαγωνισμό βραβεία και μετάλλια απένειμαν σε όλους τους συμμετέχοντες οι Διαιτητές, οι Εθελοντές και οι Judges.

Συνδιοργάνωση:Xanthi TECH LAB & Δήμος Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…