Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ της Σόφιας ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ξάνθης

Σε διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ της Σόφιας ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ξάνθης

0

Η διήμερη εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 13 και στις 14/05 με συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών

Γ. Κατσούλης στο «Ε»: «Στόχος μας είναι η παρουσίαση τραγουδιών από την μικρασιατική περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και γενικότερα στο εξωτερικό»

Διήμερη εκδρομή στη Σόφια της Βουλγαρίας και συμμετοχή της παραδοσιακής Χορωδίας του Συλλόγου στο διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Σόφιας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες» το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και υπεύθυνος του χορωδιακού τμήματος Γ. Κατσούλης μίλησε στο «Ε» αναφορικά με την συμμετοχή του Συλλόγου στο διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ

Ο Γιάννης Κατσούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε στο «Ε» και με αφορμή αυτή τη συμμετοχή αναφέρθηκε διεξοδικά στην εν γένει δράση του συλλόγου. Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων τις εμπειρίες που αποκόμισαν διοργανωτές και συμμετέχοντες από την δράση, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη που προέκυψαν από αυτό το συναπάντημα μουσικής και παράδοσης, τέχνης και πολιτισμικής δημιουργίας.

Συνεργασία με τις άλλες χορωδίες

«Στο εν λόγω φεστιβάλ συμμετείχαν τέσσερις χορωδίες, η χορωδία της Εκκλησίας της Σόφιας, η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ηρακλείου Κρήτης, η χορωδία του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Θεσσαλονίκης και η δική μας χορωδία. Συμμετείχαμε με 35 άτομα συνολικά σε αυτό το χορωδιακό φεστιβάλ, το οποίο είναι το πρώτο που επιχειρείται από την Εκκλησία Μεθοδιστών της Σόφιας στο πλαίσιο της ανάπτυξης μίας συνεργασίας με τις υπόλοιπες χορωδίες», επεσήμανε.

Προβολή της μικρασιατικής παράδοσης στο εξωτερικό

«Υπήρξε μία πρόσκληση από το συγκεκριμένο φεστιβάλ την οποία αξιοποιήσαμε οι χορωδίες από την Ελλάδα και παρευρεθήκαμε εκεί. Το παρών έδωσαν και μέλη της προξενικής αρχής της Ελλάδος, καθηγητές, ο π. πρύτανης της Μουσικής Ακαδημίας της Φιλιππούπολης. Αναντίρρητα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συμμετέχουμε σε τέτοια φεστιβάλ στο εξωτερικό, διότι και τα μέλη μας αποκτούν μία εμπειρία, όσον αφορά το κομμάτι της συμμετοχής σε διεθνή φεστιβάλ και για εμάς τους ίδιους αποτελεί κύριο μέρος της στοχοθεσίας μας, δηλαδή η παρουσίαση τραγουδιών από την μικρασιατική περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και γενικότερα στο εξωτερικό. Αποτελεί κυρίαρχη επιδίωξή μας να συμμετέχουμε σε φεστιβάλ στο εξωτερικό, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε μέρος της δουλειάς μας», δήλωσε καταληκτικά.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…