Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οι μάχες του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ

Οι μάχες του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ

0

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με την παρουσία των υποψηφίων του κόμματος και κεντρικό ομιλητή μέλος της Γραμματείας της ΚΕ Ζήση Λυμπερίδη

Πραγματοποιήθηκε με παλμό και δυναμική η προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ το απόγευμα της Κυριακής 14 Μάη στην πλατεία Ελευθερίας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Κώστας Βογιατζής, μέλος της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Χριστίνα Γιαννακούλα, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Ξάνθης της ΚΝΕ και οι υποψήφιοι βουλευτές Ξάνθης Βαγγέλης Βακιρτζής (Μπακέρο), Μπιργκιούλ Μαξούμ, Μαχαιρίδου Βούλα, Ρόιδου Γιώτα και Μπάμπης Φωτιάδης.

Η Χριστίνα Γιαννακούλα, μέλος του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, η οποία ανέφερε πως και στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης οι φοιτήτριες και φοιτητές στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα αισιοδοξίας αναδεικνύοντας ακόμη μια χρονιά την Πανσπουδαστική σε πρώτη δύναμη με διπλάσιους ψήφους και ποσοστό από τη δεύτερη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο λόγος δόθηκε στους υποψήφιους βουλευτές που αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης κατά της ακρίβειας, των αυξήσεων και τις φοροληστείας, ενώ αναδείχθηκαν και θέματα προάσπισης δικαιωμάτων, όπως των γυναικών, της μουσουλμανικής μειονότητας, των παλιννοστούντων ομογενών.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάλεσε το λαό της περιοχής να αναρωτηθεί «ποιος είναι με τους εργάτες;» σημειώνοντας: «Ποιος είναι τελικά στο πλάι των εργατών και δω στην Ξάνθη που δουλεύουν στα μεγάλα εργοστάσια που μπορεί, όπως λένε πολλοί, να “άνοιξαν οι δουλειές τους”, να έκαναν ακόμα και προσλήψεις, όμως τα δικαιώματα των εργαζομένων παρέμειναν “κλειστά”, αφού αυτό προβλέπουν και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν οι προηγούμενοι, διατήρησαν και ενίσχυσαν οι επόμενοι, όπως συνήθως συμβαίνει με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μειώσουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, άλλα κοινωνικά δικαιώματα, επέβαλαν τον μεσαίωνα στους τόπους δουλειάς, έβαλαν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση; Ή με τους εργάτες είναι το ΚΚΕ που δίνει τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς για μη χαθεί ούτε ένα μεροκάματο, για να μη γίνει ούτε μία απόλυση, για να σηκώσει κεφάλι ο εργαζόμενος, να βρίσκει δουλειά με δικαιώματα ο άνεργος;».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…