Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέο δημοφιλές κόλπο για κλοπές στην Ξάνθη

Νέο δημοφιλές κόλπο για κλοπές στην Ξάνθη

0

Κλέβουν συνήθως δίκυκλα και ζητάνε χρήματα για να τα επιστρέψουν – Δράστες ή μεσολαβητές!

 

Όχι στην διαπραγμάτευση με τους κακοποιούς, λέει η Αστυνομία – Κίνδυνος για νέα εξαπάτηση  

 

Μοιραίο στάθηκε το λάθος να μην κλειδώσει τον δίκυκλό του στην πυλωτή του σπιτιού του για το νεαρό συμπολίτη μας! Όταν πήγε να το πάρει διαπίστωσε ότι είχε κάνει φτερά! Μάστιγα για την Ξάνθη έχουν καταντήσει οι κλοπές δικύκλων, ποδηλάτων , μοτοσυκλετών.

Και δεν φτάνει που τους κλέβουν μετά κάποιοι επιτήδειοι μεσάζοντες ή οι ίδιοι οι κλέφτες τους ζητάνε λεφτά για να τους επιστρέψουν τα κλοπιμαία. Κι αυτό είναι μια συνήθης πρακτική και για άλλα είδη όπως υπολογιστές και κινητά!

Του έκλεψαν την μηχανή και  του ζήτησαν 150 ευρώ για να την επιστρέψουν

Συμπολίτης μας ΄’έπεσε θύμα κλοπής του δικύκλου του και το κατήγγειλε στην Αστυνομία. Λίγο αργότερα όμως δέχτηκε τηλεφώνημα που του είπαν ότι γνωρίζουν που είναι το δίκυκλο του και ότι αν ΄δώσει 150 ευρώ θα του επιστραφεί. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν είναι ο κλέφτης αυτός που τηλεφώνησε ή κάποιος …μεσολαβητής που έπεσε στην αντίληψή του και θέλησε να επωφεληθεί. Όπως λέγεται στην …πιάτσα είναι μια πολύ επικερδής απασχόληση για κάποιους. Βγάζουν ξεκούραστα λεφτά από αυτούς που κλέβουν αρκεί να μάθουν το θύμα της κλοπής και να βγουν τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί του. 

Όχι στην διαπραγμάτευση με τους κακοποιούς, λέει η Αστυνομία – Κίνδυνος για νέα εξαπάτηση  

Μια πρακτική που τη γνωρίζει η αστυνομία αλλά όχι απλά δεν την εγκρίνει αλλά κρούει  και τον κώδωνα του κινδύνου για το θύμα της κλοπής ότι  αν μπει στη διαδικασία της διαπραγμάτευση με τον δράστη ή τον μεσολαβητή μπορεί να μπει σε κίνδυνο να υποστεί μεγαλύτερη βλάβη, οικονομική αλλά και σωματική. Αυτό που συστήνεται στους πολίτες από την αστυνομία είναι να ενημερώσουν άμεσα την ασφάλεια αν δεχτούν πρότασή για  διαπραγμάτευσης και να μην εμπιστευτούν επ’ ουδενί κάποιον που τους ζητάει χρήματα για να τους δώσει πίσω το κλοπιμαίο παρά μόνο την αστυνομία. Όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως κάποιος πολίτης που θα δεχτεί άμεσα θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και ρισκάρει να βρεθεί  σε πιο δεινή θέση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…