Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα σελίδα για τους εργαζόμενους στο «νευραλγικό» Βοήθεια στο Σπίτι

Νέα σελίδα για τους εργαζόμενους στο «νευραλγικό» Βοήθεια στο Σπίτι

0

Εννιά άτομα προστίθενται στο πλήρωμα του δήμου Ξάνθης μετά την τελετή ορκωμοσίας

Για τη σημασία της υπηρεσίας και τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων του προγράμματος μιλά στο «Ε» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ


Την Πέμπτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία εννιά υπαλλήλων του Βοήθεια στο Σπίτι που διορίστηκαν σε κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού του Δήμου στο πλαίσιο της 4Κ/2020 προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως το Βοήθεια στο σπίτι ανήκε στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, αλλά η διαχείριση πέρασε στην εποπτεία του δήμου.

Για την εξέλιξη αυτή μίλησε στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κ. Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ, ο οποίος εξήγησε ότι οι νεοδιορησθέντες στο δήμο θα παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικού λειτουργού, φυσικοθεραπευτή και γενικά θα βοηθούν τα άτομα σε ανάγκη, μέσω του γνωστού πια προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα, η δράση του οποίου έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς αφορά στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών κατ’ οίκον σε άτομα ηλικιωμένα, ΑΜΕΑ, μοναχικά και οικογένειες σε κρίση. Οι στόχοι εκπληρώνονται από το προσωπικό που αποτελείται από Κοινωνικούς Επιστήμονες, Νοσηλευτές και Οικογενειακούς Βοηθούς.

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…