Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διήμερο Συμπόσιο για τη Μετανάστευση από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ.

Διήμερο Συμπόσιο για τη Μετανάστευση από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ.

0

Στις 11 και 12 Μαΐου 2023

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. οργανώνει στις 11 και 12 Μάϊου 2023 Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: “Social service responses to migration”, σε συνεργασία με το University of Lincoln (UK), το University of Innsbruck και την υποστήριξη του Regional Studies Association Research Network on Migration, Inter-Connectivity and Regional Development (MICaRD).

Στο διήμερο Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής (Π. Τσαλδάρη 1, Κομοτηνή)  επιστήμονες και επαγγελματίες από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ισλανδία, Ιορδανία, Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Τουρκία, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά,  θα συζητήσουν πώς οι κοινωνικές υπηρεσίες εκλαμβάνουν τη μετανάστευση και πώς αποκρίνονται σε αυτήν στα πλαίσια συγκρούσεων, πανδημίας, αντι-μεταναστευτικής πολιτικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Οι εργασίες θα εστιάσουν σε παρεμβάσεις, μεθοδολογικούς προβληματισμούς και ευρήματα ερευνών σχετικά με την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης, παιδικής προστασίας, εργασίας για νέους, υποστήριξης φτώχειας, έκτακτης ανάγκης και αναπηρίας, στέγασης και κοινωνικής μέριμνας.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα γίνουν στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…