Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ερωτήματα και απαντήσεις για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης!

Ερωτήματα και απαντήσεις για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης!

0

Ο Αντιδήμαρχος, κ.Ζερενίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, κ. Ασκαρίδης προσεγγίζουν το θέμα στο «Ε»

Ιω.Ζερενίδης:«Σκοπός μας είναι να εντάξουμε το κτίριο σε λειτουργίες του δήμου ως απόθεμα πολιτισμικό»-Ηλ.Ασκαρίδης: «Ευελπιστούμε πως θα λειτουργήσει κανονικά για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης!»

Με πικρία αντικρίζουμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης» να έχει ερημώσει τα τελευταία χρόνια και τελικά να παραμένει κλειστή λόγω προβλημάτων στην υποδομή. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως ο δήμος σε σχετική του ανακοίνωση στις 20 Ιανουαρίου έκανε μνεία σε αυτό το ζήτημα. Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπίας του Σμόλιαν στην πόλη μας κι έπειτα αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Σμόλιαν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Συγκεκριμένα ο κ. Pironkov μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σμόλιαν Nikolaĭ Melemov, αλλά και την πρότασή του για την αξιοποίηση των Δημοτικών Πινακοθηκών των δύο Δήμων, με τη διοργάνωση Έκθεσης στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση υπογράμμισε ότι η εκδήλωση αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία, για να αναδειχθεί η φιλοσοφία της αδελφοποίησης των δύο Δήμων με τον καλύτερο τρόπο.

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κάποια σχετική ενημέρωση αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του κτιρίου. Στον αντίποδα, υπάρχει «κενό» αναφορικά με το πότε θα επαναλειτουργήσει, ποιος είναι ο σχεδιασμός για τις δράσεις που θα συμπεριλάβει και ποιος θα εποπτεύει τη δημιουργική και παραγωγική λειτουργία του χώρου.

Προκειμένου να ενημερώσουν τους ξανθιώτες για το θέμα της Δημοτικής Πινακοθήκης στην πόλη μας, μιλούν στον «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννης Ζερενίδης κι ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

Καταρτίζεται η μελέτη για τη σκεπή

Αρχικά, ο  κ. Ιωάννης Ζερενίδης, αναφέρει: «Υπήρχε πρόβλημα με την σκεπή όσον αφορά την Δημοτική Πινακοθήκη. Ετοιμάζουμε την σχετική μελέτη που αφορά αυτό το κτίριο, όπως επίσης και το κτίριο Προσωπικού κι ακολούθως θα περιμένουμε την έγκρισή της από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Επειδή, οι παρεμβάσεις είναι μικρές η χρηματοδότηση θα προέλθει από τον ίδιο τον δήμο. Αυτό βέβαια απαιτεί χρόνο, διαδικασία. Σκοπός μας είναι αναντίρρητα να εντάξουμε το κτίριο σε λειτουργίες του δήμου ως απόθεμα πολιτισμικό. Σήμερα το χειρίζεται το Κέντρο Πολιτισμού και προκρίνεται η μεταφορά υλικού-της συλλογής στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης».

Θα λειτουργήσει ως τις Γιορτές Παλιάς Πόλης;

Εν συνεχεία,ο κ. Ηλίας Ασκαρίδης, συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Πινακοθήκη άμεσα. Χαρακτηριστικά ευελπιστούμε πως θα ανοίξει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Δεν χωρά αμφιβολία πως επιδοκιμάζουμε την προοπτική λειτουργίας σε καθημερινή βάση. Πρόθεσή μας είναι η Πινακοθήκη να στηρίζει στον χώρο τις εκθέσεις, έργα ζωγραφικής».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…