Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επτά επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης

Επτά επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης

0

Δύο από τον Ιρφάν Χατζηγκενέ για τη διαχείριση των αγριόχοιρων και την προβληματική εκπομπή σήματος στην ορεινή Ξάνθη

Προγραμματικές συμβάσεις με οργανισμούς και υπουργεία για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και πολιτισμού στην ημερήσια διάταξη

 

Την Τετάρτη 31-05-2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ με επτά επερωτήσεις και δεκαεννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 

Επερωτήσεις

  1. ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση ανεμογεννητριών μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης -Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σιδέρης Μιχαηλίδης.
  2. ΘΕΜΑ: Για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο Λάκκο των Μαριών Θάσου. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σιδέρης Μιχαηλίδης.
  3. ΘΕΜΑ: Ορθογραφικά ̈λαθάκια ̈ στο πρόγραμμα της Ν.Δ. και υποσχέσεις της διοίκησης της Περιφέρειας. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηπέμου.
  4. ΘΕΜΑ: Μειωμένες πιστώσεις για σημαντικά έργα της ΑΜΘ. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηπέμου.
  5. ΘΕΜΑ: Ενέργειες τουριστικής προβολής της Π.Ε. Ροδόπης από τη διοίκηση της ΠΑΜΘ. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς.
  6. Θέμα: «Διαχείριση αγριόχοιρων που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή της Ξάνθης». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ.
  7. Θέμα: «Προβληματική εκπομπή σήματος στην ορεινή Ξάνθη». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ.

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης

  1. Έγκριση 6ης τροποποίησης Ετήσιου Προγράμματος Δράσης ΠΑΜΘ 2023.
  2. Εισηγητική έκθεση επί της 1ης Αναμόρφωσης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2023.
  3. Έγκριση Εισηγητικής έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά το Δ ́ Τρίμηνο 2022
  4. Έγκριση πρόσληψης ενός (1) χειριστή μηχανήματος έργου (JCB), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας στην Π.Ε. Ξάνθης.
  5. Έγκριση τροποποίησης σύμβασης λόγω αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού κατά τη διάρκειά της σύμβασης της φύλαξης του κεντρικού κτιρίου στέγασης των υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
  6. Έγκριση χορήγησης άδειας εκτέλεσης επαγγελματικών τουριστικών πλόων του σκάφους «ΡΟΜΒΟΣ»
  7. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.) με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για την υλοποίηση της Δράσης-Έργου «Θρεπτική επισκόπηση στην καλλιέργεια βαμβακιού στην ΠΕ Δράμας. Διερεύνηση τρόπων αντιμετώπισης τού συνδρόμου πρόωρης ωρίμασης και ορθολογική λίπανση της καλλιέργειας βαμβακιού στην ΠΕ Δράμας».
  8. Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» – ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας.
  9. Έγκριση των όρων του σχεδίου και τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 της Π.Α.Μ.Θ. – ΠΕ Δράμας με τους παραπάνω αναφερόμενους φορείς για την συνδιοργάνωση και συμμετοχή της Π.Ε. Δράμας στην πολιτιστική εκδήλωση «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ 2023».
  10. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: ” Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών αλιευτικού καταφυγίου Φαναρίου”.
  11. Έγκριση έκδοσης Απόφασης Προσωρινών Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων σε τμήμα της επαρχιακής οδού Κομοτηνής – Ασωμάτων αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης, στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4bar), στο Νομό Ροδόπης της Π.Α.Μ.-Θ.».
  12. Έγκριση του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δήμου Καβάλας -Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας / ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. για το έργο «Ενίσχυση των δράσεων και του προγράμματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας»
  13. Έγκριση του Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δήμου Κομοτηνής – Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής για το έργο «Ενίσχυση των δράσεων και του προγράμματος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
  14. Έγκριση καταβολής ετήσιας εισφοράς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για το έτος 2023.
  15. Τροποποίηση ως προς τον καθορισμό του τροφείου της αριθμ. 69 /2023 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: « Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2023 και καθορισμός της διαδικασίας υλοποίησης αυτής.»
  16. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος LEADER 2023-2027 των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης – Ξάνθης, της Δράμας και της Εταιρείας Έρευνας & Ανάπτυξης Βορείου Έβρου Α.Ε – Α.Α.Ε. ΟΤΑ.
  17. Έγκριση πρόσληψης ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στην ΠΑΜΘ/ΠΕ Ροδόπης, μέσω του Προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, με δυνατότητα παράτασης.
  18. Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)του έργου: «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) Θάσου», της ΠΕ Καβάλας.
  19. Επανάληψη έκδοσης της αριθμ.65/2023 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…