Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στ. Γιακουπιάν: «Το μάτι είναι το βασικό κι όχι η κάμερα!»

Στ. Γιακουπιάν: «Το μάτι είναι το βασικό κι όχι η κάμερα!»

0

Ο Στεπάν Γιακουπιάν μας καλωσορίζει στο νέο στούντιο φωτογραφίας που ξεκίνησε να λειτουργεί στην πόλη

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μας «ξετύλιξε» την πορεία του στον χώρο, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ένας φωτογράφος

 

Το «Ε» επισκέφθηκε το στούντιο φωτογραφίας της γειτονιάς, το οποίο βέβαια άνοιξε πριν μερικές μέρες με ιδιοκτήτη τον Στεπάν Γιακουπιάν, παίρνοντας τη θέση της επιχείρησης πώλησης επίπλων του πατέρα του, Αγκόπ αφότου ο τελευταίος συνταξιοδοτήθηκε.

Συνεπώς, ο Στεπάν άδραξε την ευκαιρία και πήρε την απόφαση να λειτουργήσει ένα φωτογραφείο στην πόλη του, ακολουθώντας συστηματικά το επάγγελμα που σπούδασε και ασκεί με μεράκι και αστείρευτη διάθεση για δημιουργία.

Επισκεφθήκαμε λοιπόν, το νέο καλαίσθητο χώρο, όπου ασφαλώς κυριαρχούν εντυπωσιακά φωτογραφικά ‘κλικ’ του φωτογράφου πλαισιωμένα από γήινα χρώματα. Εκεί συζητήσαμε για το επάγγελμα του φωτογράφου, τη διαδρομή του ίδιου, αλλά και τι αποτελεί έμπνευση για δημιουργία για τον ίδιο τον Στεπάν.

«Ε»: Μιλήστε μας για τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της φωτογραφίας.

ΣΤ.Γ.: Τελείωσα στη Θεσσαλονίκη την σχολή εικονοληψίας και από το 2008 ασχολούμαι με την φωτογραφία. Βέβαια, από πάντα το είχα αυτό. Απλά τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία κι άνοιξα το μαγαζί.

«Ε»: Τι κινούσε το ενδιαφέρον σας στη διάρκεια των πρώτων χρόνων ως φοιτητής ;

ΣΤ.Γ.: Το πήγαινα πιο καλλιτεχνικά όσον αφορά τις φωτογραφίες που έβγαζα παλιά. Ως φοιτητής στην Θεσσαλονίκη ασχολούμουν επίσης με βίντεο, βίντεο κλιπ, έκανα μικρού μήκους ταινίες.

«Ε»: Τι έχετε να επισημάνετε αναφορικά με τις προτιμήσεις των πελατών σας;

ΣΤ.Γ.: Έχω πετύχει ποικίλες προτιμήσεις. Δηλαδή, υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν μία απλή φωτογραφία, οικογενειακά συνήθως. Σήμερα, επίσης είναι περιζήτητη η φωτογραφία εγκυμοσύνης και  μετά έρχονται οι εξωτερικές φωτογραφίες. Τα ζευγάρια γενικά σε γάμους προτιμούν φωτογράφιση στην φύση. Εγώ είναι η αλήθεια επιδιώκω να ασχοληθώ με διαφημίσεις και για την ακρίβεια  περισσότερο με e shop, με προϊόντα κι ακολούθως με μαγαζιά με φαγητά πιο πολύ, με ρούχα κλπ. Αυτά έχουν και την πιο μεγάλη ζήτηση μέσω των social.

«Ε»: Από τι απειλείται κατά την γνώμη σας το επάγγελμα του επαγγελματία φωτογράφου στην σύγχρονη εποχή των τεχνολογικών εξελίξεων;

ΣΤ.Γ.: Το γεγονός πως σήμερα οι περισσότεροι έχουν ένα καλό κινητό, σημαίνει πως μπορούν οι περισσότεροι να βγάλουν πολύ καλές φωτογραφίες. Ωστόσο, κατά την άποψή μου το μάτι είναι το βασικό κι όχι η κάμερα.

«Ε»: Πώς θεωρείτε ότι αντιμετωπίζεται το επάγγελμα του φωτογράφου σήμερα;

ΣΤ.Γ.: Πολλοί δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν  πόση δουλειά έχει ένας φωτογράφος, μιας και νομίζουν πως θα τραβήξει σε μία αίθουσα φωτογραφίες και δεν έχει κάτι άλλο από εκεί και πέρα. Ασφαλώς αυτοί οι πελάτες αγνοούν την δουλειά που ακολουθεί. Σαφώς πρέπει να κάτσω να ξεχωρίσω τις φωτογραφίες κι εν συνεχεία να τις δουλέψω. Π.χ. οι φωτογραφίες του γάμου και άλλων τέτοιων ιδιαίτερων περιστάσεων θέλουν προσοχή, διότι πρόκειται για αναμνήσεις που μένουν για πάντα.

«Ε»: Πείτε μας δύο λόγια για την δραστηριότητά σας σήμερα. Συνοψίστε μας καταληκτικά τις υπηρεσίες που παρέχετε.

ΣΤ.Γ.: Ασχολούμαι επιπλέον και με πορτρέτα, επιμελούμαι βίντεο, βιντεοκασέτες, αλλά κυρίως αυτό ακριβώς που προείπα, κυνηγάω e shop και μαγαζιά.

Οι φωτογραφικές υπηρεσίες του στούντιο Armon

Φωτογραφήσεις:

-Γάμων & Βαπτίσεων

-Εκδηλώσεων

-Εγκυμοσύνης

-Πορτρέτων

-Προϊόντων

-E-Shop

-Ταυτότητας, Διαβατηρίου, Διπλώματος

-Αντιγραφή βιντεοκασέτας σε DVD

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ξύπνησε» πάλι ο κορωνοϊός στην Ξάνθη

Αυξήθηκαν τα κρούσματα  – Δύο νοσηλείες στο νοσοκομείο   Αυξημένη η ζήτηση για τεστ …