Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΑΔΕ: Σε τροχιά το σχέδιο για πληρωμή φόρων και τελών με κάρτες εξωτερικού

ΑΑΔΕ: Σε τροχιά το σχέδιο για πληρωμή φόρων και τελών με κάρτες εξωτερικού

0

Ανοιχτό διαγωνισμό για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων με κάρτες εξωτερικού προκήρυξε η ΑΑΔΕ

 

Θα διευκολυνθούν οι φορο-συναλλαγές 150.000 πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό αλλά έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα

 

Στην τελική ευθεία  εισέρχεται το σχέδιο της ΑΑΔΕ για την πληρωμή φόρων, τελών, e-παράβολων με κάρτες του εξωτερικού καθώς η  Ανεξάρτητη Αρχή προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την αποδοχή ξένων καρτών για τις πληρωμές. Πλέoν σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα έχουν τη  δυνατότητα να πληρώσουν φόρους, με κάρτες της αλλοδαπής οι πολίτες της Ελλάδας αλλά και των ξένων κρατών.

Εκτιμάται ότι με αυτή τη διαδικασία θα διευκολυνθούν οι φορο-συναλλαγές 150.000 πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό αλλά έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα οι οποίοι κάθε χρόνο καταβάλουν φόρους ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος που συνολικά ξεπερνούν τα 74 εκατ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα πρέπει να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών κάρτας VISA και Mastercard. Προαιρετικά θα εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών DINNERS, AMERICAN EXPRESS και China Union Pay, για τις οποίες θα ισχύει το ύψος προμήθειας των υποχρεωτικών καρτών.

Οι προϋποθέσεις

Ο Ανάδοχος δύναται να διοδεύσει τις συναλλαγές με ή χωρίς φυσική παρουσία της κάρτας πληρωμών εξωτερικού μέσω του παραπάνω δικτύου EFT/POS και του συστήματος DIAS e-POS αντίστοιχα. Εναλλακτικά, , θα αναλάβει να εγκαταστήσει, συνδέσει και παραμετροποιήσει ισάριθμα EFT/POS και στα σημεία που είναι εγκατεστημένα τα υφιστάμενα τερματικά, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για εκτέλεση συναλλαγών χωρίς φυσική παρουσία της κάρτας (e-POS) στο myAADE και το e-Παράβολο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…