Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το JobFair φέρνει σε επαφή τους φοιτητές της ΠΑΜΘ με την αγορά εργασίας!

Το JobFair φέρνει σε επαφή τους φοιτητές της ΠΑΜΘ με την αγορά εργασίας!

0

Το event θα λάβει χώρα το διήμερο 6-7 Μαΐου του 2023 ως απότοκο συνεργασίας του EESTEC LC Xanthi με το Τμήμα των ΗΜΜΥ του ΔΠΘ

Προοπτικές για επαφή με τον εταιρικό κόσμο διαβλέπει εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Jobfair

 

Το EESTEC LC Xanthi (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation), παράρτημα του πανευρωπαϊκού, μη πολιτικού, μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού φοιτητών EESTEC σε συνεργασία με το Τμήμα των ΗΜΜΥ του ΔΠΘ, διοργανώνει μια διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, το JobFair. Ειδικότερα, το event αυτό, θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Μαΐου του 2023 και θα απευθύνεται στους φοιτητές της περιφέρειας .Ως βασικό στόχο έχει να δημιουργήσει μια πρώτη επαφή ανάμεσα σε αυτούς και την αγορά εργασίας.

Η ταυτότητα του JobFair

Το JobFair είναι μια διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που απευθύνεται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών. Διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές, συνεπώς αποτελεί μία καθαρά εθελοντική, μη κερδοσκοπική δράση. Ο σκοπός του event είναι να γεφυρώσει το χάσμα αλλά και να δημιουργήσει μια πρώτη επαφή ανάμεσα στους φοιτητές και την αγορά εργασίας, δίνοντάς τους την δυνατότητα να πάρουν μια γεύση του επιχειρηματικού κόσμου. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές να κάνουν πολύτιμες γνωριμίες, να ανακαλύψουν επαγγελματικές ευκαιρίες και να εφοδιαστούν κατάλληλα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

To JobFair, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία, στις 7 και 8 Μαΐου του 2022 στην Ξάνθη. Ο χώρος στον οποίο έλαβε χώρα ήταν το κτίριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης.Το JobFair, στο σύνολό του, ήταν ιδιαίτερα καινοτόμο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Η μεγάλη συμμετοχή από εταιρείες, αλλά και από φοιτητές, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν:-10+ εταιρείες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων.-Πάνω από 200 φοιτητές

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Jobfair, αναφέρει στο «Ε»: «Η παρούσα διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού απευθύνεται στις πολυτεχνικές σχολές. Ειδικότερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ. Εν συνεχεία, θα φιλοξενηθούν εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στα πεδία των: consulting,constructing,hardware-software και της ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξουμε ως φοιτητές σχέσεις με εταιρείες, θα έρθουμε σε επαφή με τον εταιρικό κόσμο».

Διάρθρωση της εκδήλωσης

-Παρουσιάσεις εταιρειών

-Σεμινάριο δημιουργίας βιογραφικού

-Συνεντεύξεις και προσωπικές συναντήσεις με φοιτητές

-Παρουσιάσεις προγραμμάτων μεταπτυχιακού & πρακτικής

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …