Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Σταθμός» πολιτικής κόντρας ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας στον δήμο Αβδήρων

«Σταθμός» πολιτικής κόντρας ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας στον δήμο Αβδήρων

0

Ο Τσολακίδης κατηγορεί τον Τσιτιρίδη γιατί  δεν αξιοποίησε αυτή την «προίκα» που του άφησε

 

Τσιτιρίδης: « Δεν είμαστε διατιθεμένοι να δώσουμε χρήματα για ένα κτήριο που δεν είναι του δήμου»

 

Ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας, ένα εγκαταλελειμμένο και αχρησιμοποίητο κτήριο που βρίσκεται στην Εθν. Οδό Ξάνθης-Λάγος στο Κουτσό, ιδιοκτησίας του ΥΠΑΑΤ που παραχωρήθηκε στον δήμο Αβδήρων το 2014 μετά από αίτημα της τότε δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Βασίλη Τσολακίδη, …χρησιμοποιήθηκε ως αιχμή δόρατος για να «χτυπηθεί» ο νυν δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης.

Με αιχμή του δόρατος τον Σταθμό Γεωργικής έρευνας ο Τσολακίδης «χτυπά» τον Τσιτιρίδη

Ειδικότερα ο κ. Τσολακίδης κατηγορεί τον κ. Τσιτιρίδη γιατί  δεν αξιοποίησε αυτή την «προίκα» που του άφησε και το  άφησε να ρημάζει και αφήνει αιχμές για …ρουσφετολογική χρήση του κτηρίου γιατί από κατοίκους όπως ισχυρίζεται εθεάθησαν αχυρένιες μπάλες στην αποθήκη και εικάζει ότι πρόκειται για μια ψηφοθηρική εξυπηρέτηση. Επίσης αναφέρεται στις πρόσφατες καταγγελίες ότι υπάρχουν έγκλειστα αδέσποτα σκυλιά που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες και μάλιστα έχει  κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από  το Α.Τ. Γενισέας. Του ζητά δε να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να αξιοποιηθεί ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας.

Τσιτιρίδης: « Δεν είμαστε διατιθεμένοι να δώσουμε χρήματα για ένα κτήριο που δεν είναι του δήμου»

Κληθείς από το «Ε» να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχτηκε τις αντέκρουσε σημειώνοντας: « Απαντώντας ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης: «Το κτήριο χρειάζεται παρεμβάσεις. Δεν είμαστε διατιθεμένοι να δώσουμε χρήματα για ένα κτήριο που δεν είναι του δήμου και δεν έχει  κάποια χρήση. Έχουμε δικά μας κτήρια για να τα ανακατασκευάσουμε. Μέρος της αγροτικής έκτασης και συγκεκριμένα 5 – 6 στέμματα τα παραχωρήσαμε  για ένα διάστημα στην ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέας που καλλιέργησε Ζαχαροκάλαμο». Σ’ ότι αφορά την κατηγορία ότι κάνει ρουσφέτια σε αγρότη: «Είναι ο ιδιώτης που έχει  μισθώσει και καλλιεργεί τα 40 – 50 στρέμματα από το ΥΠΑΑΤ όταν τα έβγαλε σε δημοπρασία. Τα υπόλοιπα 100 μαζί με τον κτήριο τα παραχώρησε στον δήμο για 25 χρόνια. Μου γνωστοποιήθηκε ότι  ο ιδιώτης έβαλε κάποια φορά στην αποθήκη αχυρένιες μπάλες. Μάλιστα του ζήτησα να μην το ξανακάνει. Αν αυτό ο κ. Τσολακίδης το θεωρεί  ρουσφέτι τι να πω! Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!».

Τέλος αναφορικά με το σοβαρό θέμα των αδέσποτων ο κ. Τσιτιρίδης είπε πως τα σκυλιά μεταφέρθηκαν στο σταθμό επειδή ήταν πολύ επιθετικά και άκρως επικίνδυνα». Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Τσολακίδης διακατέχεται  από αντιπολιτευτικό μένος και δεν διστάζει ούτε στο ενδεχόμενο να βλάψει τον δήμο. Η αναφορά του σχετίζεται με το θέμα του έργου ύδρευσης και τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσολακίδης σε τοπικό μέσο στρεφόμενος εναντίον του με την κατηγορία ότι έβλαψε τον δήμο και αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του και ότι το θέμα θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Να θυμίσουμε ότι η παραχώρηση από το ΥΠΑΑΤ στον δήμο Αβδήρων έγινε από τον τότε υπουργό Γιώργο Τσαυτάρη μετά από αίτημα του τότε δημάρχου κ. Τσολακίδη, ο οποίος σκόπευε να εγκαταστήσει εκεί την Γεωπονική υπηρεσία αλλά και να δημιουργήσει φυτώριο καθώς επίσης και τη δασική υπηρεσία. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε τελικά.!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…