Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Πίσω από τις Θημωνιές» στην Αλεξανδρούπολη

Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Πίσω από τις Θημωνιές» στην Αλεξανδρούπολη

0

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα της ταινίας, Ασημίνα Προέδρου

Η βραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου, «Πίσω από τις Θημωνιές», έρχεται στον Κινηματογράφο Ηλύσια, παρουσία της σκηνοθέτιδος.

Η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές», σε σκηνοθεσία της Ασημίνας Προέδρου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποσπώντας 6 πολύ σημαντικά βραβεία ενώ απέσπασε και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ της Ινδίας (Goa).

Η ταινία πραγματεύεται ένα εξαιρετικά φλέγον ζήτημα και κέρδισε κοινό και κριτικούς με τη δυνατή ιστορία της, την εξαιρετική της κινηματογράφηση, και τις καθηλωτικές ερμηνείες. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) απένειμε στην ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας.

Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:15 η προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδος, που θα την προλογίσει ενώ μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό (Q&A).

Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεων του.

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεων του.

Η ταινία εκτός από την προβολή της Κυριακής 23/4 στις 19:15, όπου θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδος, θα προβληθεί και την Δευτέρα 24/4 στις 22:00 και την Τετάρτη 26/4 στις 19:30.

Προπώληση εισιτηρίων με αριθμημένες θέσεις από το ταμείο του κινηματογράφου αλλά και online.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …