Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επανέρχεται επιτακτικά το αίτημα δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο δήμο Μύκης

Επανέρχεται επιτακτικά το αίτημα δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο δήμο Μύκης

0

Πυρκαγιά σε λεβητοστάσιο καφετέριας στον Εχίνο. Την έσβησαν οι κάτοικοι μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική

Γ. Αραμπατζής: Η υπηρεσίας μας είναι θετική και έχει αποστείλει αρμοδίως σχετική εισήγηση για τη σύσταση του κλιμακίου από το 2021

Για άλλη μια φορά επανέρχεται επιτακτικά το αίτημα της δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στο δήμο Μύκης. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή ξέσπασε φωτιά στο λεβητοστάσιο καφετέριας του Εχίνου και χάρη στην άμεση επέμβαση πελατών και κατοίκων με πυροσβεστήρες κατασβέστηκε. Παρόλο που υπήρξαν φθορές δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, η Πυροσβεστική κατέφτασε αφού το η φωτιά είχε σβηστεί, παρότι, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, δεν καθυστέρησε να φτάσει βάσει της απόστασης.

Παραμένει θετική στο αίτημα η Πυροσβεστική

Για το γνωστό θέμα το «Ε» ήρθε σε επαφή με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης, ο οποίος ναι μεν ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα (Φεβρουάριο του 2023), ωστόσο έχοντας διατελέσει και παλαιότερα διοικητής στην περιοχή, γνωρίζει σε βάθος τα θέματα. «Για την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο δήμο Μύκης με στελέχωση 15 ατόμων έχουμε κάνει εισήγηση από το 2021, ωστόσο δεν έχουν προκύψει ακόμη προσλήψεις, ώστε να μπορέσει να ικανοποιηθεί το αίτημά μας», ανέφερε στο «Ε» ο κ. Αραμπατζής, θυμίζοντας ότι στο δήμο Μύκης από πυρκαγιές δεν είχαμε μόνο καταστροφές, αλλά και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Πάντως, έχει βγει το ΦΕΚ που προβλέπει τη στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών με 3.600 άτομα, ωστόσο και ο διαγωνισμός φαίνεται να προγραμματίζεται για μετά τις εκλογές, αλλά και η ικανοποίηση του αιτήματος της Ξάνθης παραμένει άγνωστη ως προς την πολιτική βούληση.

Να σημειωθεί πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση, ετοιμότητα πρέπει να δείξει ο δήμος Μύκης που θα κληθεί να παραχωρήσει το χώρο για τη στέγαση του κλιμακίου και μέχρι στιγμής δεν έχει προτείνει κατάλληλο χώρο στέγασης.

Μαζική διεκδίκηση ζητά ο Χατζηγκενέ

Με αφορμή το περιστατικό, σε παρέμβαση προχώρησε και ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ, σημειώνοντας: «Τώρα είναι η ώρα να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης. Καλώ όλους αυτούς που δήθεν νοιάζονται για τους κατοίκους της περιοχής σε μία κοινή προσπάθεια διεκδίκησης του Κλιμακίου εδώ και τώρα! Η ασφάλεια των ανθρώπων δεν έχει ούτε κόμματα, ούτε χρώματα και αν δεν χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι τώρα, πότε θα το κάνουμε; Το σημερινό συμβάν ευτυχώς δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές. Στο επόμενο όμως, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χαθούν άνθρωποι; Ακόμη όμως και για την καταστροφή της περιουσίας ενός ανθρώπου, οι ευθύνες έχουν το ονοματεπώνυμο όλων αυτών που ενώ γνωρίζουν δεν κάνουν τίποτα για να υπάρχει οργανωμένη πυροπροστασία στον Δήμο Μύκης! Τους καλώ να απολογηθούν και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους!»

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…