Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έξι θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

Έξι θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

0

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 03/04/2023 έως και 12/04/2023

 

Ποιες είναι οι ειδικότητες

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη έξι ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας 8 μηνών για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης στην περιοχή της Ξάνθης.

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα                                                                   Αριθμός θέσεων

ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1
ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1
ΤΕ Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής 1
ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων 3

 

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 03/04/2023 έως και 12/04/2023.

 

«Πράσινο φως» για 18 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης

 

7 προσλήψεις στον ΣΔΑΝ Ξάνθης

 

Μέσω τεσσάρων εγκριτικών αποφάσεων από το υπουργείο Εσωτερικών «άναψε» το φως για την  πρόσληψη 1.453 συμβασιούχων ΝΠΙΔ και δήμους, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) ή έως εννέα (9) μήνες. Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 38 έως και 42 του ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6 Α’), καθώς και αυτές του π.δ. 524/1980 κατά περίπτωση.

 

Οι θέσεις εργασίας αφορούν, μεταξύ άλλων, και τον δήμο Ξάνθης για τον οποίο εγκρίθηκαν 18 θέσεις και 8 θέσεις για τον ΣΔΑΝ Ξάνθης Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

Στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με σειρά προτεραιότητας, κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας με βάση τα εξής κριτήρια: τίτλος σπουδών, ανεργία, εμπειρία, γνώση ξένων γλωσσών, κ.α. Το νέο προσωπικό προσλαμβάνεται σε ειδικότητες όπως διοικητικοί, μηχανικοί, τεχνικοί, τεχνίτες, φύλακες, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, εργάτες, ναυαγοσώστες, υπάλληλοι παραλίας, κ.α.

 

synoriofylakes-empros

Προσλήψεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης

 

Πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων

 

Στη χρηματοδότηση της πρόσληψης 150 νέων συνοριοφυλάκων προχωράει η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δράση θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ελληνικό Πρόγραμμα του Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Η δράση στοχεύει στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μέσω της ενίσχυσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας για την βελτίωση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε θέματα ελέγχου και φύλαξης συνόρων στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες. Συγκεκριμένα η δράση αφορά στην πρόσληψη, την εκπαίδευση και την ενίσχυση με απαραίτητο εξοπλισμό εκατόν πενήντα (150) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου. Η δράση έχει διάρκεια το σύνολο της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διαχειρίζεται η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν ήδη χρηματοδοτήσει:

 

800 συνοριοφύλακες  στις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, και 250 συνοριοφύλακες  από την Ειδική δράση «Πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου» σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου.

480 συνοριοφύλακες σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Ξάνθης, Αμυγδαλέζας, Ταύρου και Παρανεστίου Δράμας.

Οι εν λόγω προσλήψεις συνοριοφυλάκων χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πυροσβεστική: Νέες προσλήψεις για ένα έτος

 

Το Πυροσβεστικό Σώμα προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη δώδεκα ιδιωτών χειριστών στα Ε/Π τύπου AS-332 και BK-117 για το χειρισμό των ελικοπτέρων της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.).

 

Η διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανομένων ορίζεται τουλάχιστον σε 12 μήνες και μπορεί να παραταθεί 4, κατ’ ανώτατο όριο, φορές χωρίς, όμως, να υπερβεί τους 60 μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης.

 

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά αποστέλλονται μόνο ταχυδρομικώς και αποκλειστικά με συστημένη αλληλογραφία, έως και τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2023, στην αρμόδια Επιτροπή Επιλογής, ως ακολούθως: Επιτροπή Επιλογής Διαγωνισμού πρόσληψης δώδεκα (12) ιδιωτών χειριστών στα Ε/Π τύπου AS-332 και BK – 117 με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο Πυροσβεστικό Σώμα έτους 2023, Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Λεωφόρος Κηφισίας 37-39 Μαρούσι Αττικής Τ.Κ. 15123 E-mail: aps.diap.aap@psnet.gr.

 

Αυτά είναι τα νέα προγράμματα για 55.000 άνεργους

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα

 

Νέα προγράμματα για 55.000 άνεργους αναμένεται να ενεργοποιήσει η ΔΥΠΑ του αμέσως επόμενους μήνες, προκειμένου να ενισχύσει νέους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Νέα προγράμματα για 55.000 άνεργους

Ειδικότερα, τα προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα, εντός των επόμενων εβδομάδων θα συγχρηματοδοτούνται είτε από το ΕΣΠΑ (ΕΚΤ ή ΠΑΝ), είτε από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και θα αφορούν σε:

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, σε 7 Διοικητικές Περιφέρειες

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 30 έως 45 ετών, στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία (Β’ ΚΥΚΛΟΣ)

Πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας (Β” ΚΥΚΛΟΣ)

Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής εμπειρίας για 3.900 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών και -Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γ” ΚΥΚΛΟΣ).

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…