Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 47 υποψηφιότητες για τις κάλπες της 21ης Μαΐου

47 υποψηφιότητες για τις κάλπες της 21ης Μαΐου

0

Διπλασιάστηκαν οι συμμετοχές σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2019

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου

Η συμμετοχή των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, διπλασιάστηκε σε σχέση με την αντίστοιχη τον περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019.

Τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία για την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος.

Οι υποψηφιότητες ανέρχονται στις 47, ενώ φάκελο υποψηφιότητας υπέβαλε και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με επικεφαλής τον Δημήτρη Χατζηλιάδη, απόστρατο ταξίαρχο και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Σχετικό φάκελο υποψηφιότητας κατέθεσε και το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Πάντως, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις περασμένες βουλευτικές εκλογές (2019) 20 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν το όνομα και το έμβλημά τους για συμμετοχή στην αναμέτρηση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…