Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Underhill West: Μια ξανθιώτικη μουσική ιστορία με ταλέντο και ζωντάνια που συνεχίζεται…

Underhill West: Μια ξανθιώτικη μουσική ιστορία με ταλέντο και ζωντάνια που συνεχίζεται…

1

Πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα της Π.Ε. Ξάνθης στο ξανθιώτικο συγκρότημα

Φίλοι, πρώην μέλη, συνεργάτες και συγγενείς βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την καλλιτεχνική, κοινωνική και μουσική 18χρονη πορεία του Μιχάλη Χατζόπουλου και του Τάσου Αβραμίδη

Σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και ασφαλώς μουσικής πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα που διοργάνωσε η Π.Ε. Ξάνθης για την 18χρονη έως τώρα πορεία του ξανθιώτικου συγκροτήματος Underhill West, που απαρτίζεται, επί σκηνής τουλάχιστον από το Μιχάλη Χατζόπουλο και τον Τάσο Αβραμίδη.

Φίλοι, συγγενείς, πρώην μέλη, συνεργάτες και εν γένει φίλοι της μουσικής βρέθηκαν στον 1ο όροφο του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» για να τιμήσουν τόσο την καλλιτεχνική όσο και την κοινωνική πορεία του συγκροτήματος. Η ιδέα της εκδήλωσης ανήκε στο φιλόλογο, ποιητή, συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο, ο οποίος και ήταν μεταξύ των ομιλητών. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Διαφωνίδου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη και το δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, με επαίνους για το συγκρότημα και δέσμευση για στήριξη. Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στους ομιλητές της εκδήλωσης ενώ εμβόλιμα συμπεριλήφθηκαν βίντεο με τη διαδρομή του συγκροτήματος από το 2005, αλλά και βιντεοσκοπημένα μηνύματα από πρώην μέλη, συνεργάτες και φίλους.

Τους Underhill West χαρακτήρισε ως σύγχρονο στίγμα της Ορφικής Τέχνης, ο Θανάσης Μουσόπουλος, κάνοντας μία εισαγωγή στην πνευματική ζωή της Ξάνθης από το 19ο αι. και μέσα από το δικό του προσωπικό βίωμα, αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική «ορμή» των νέων με τις…τρέλες τους, όπως είπε. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την εκδήλωση κατέληξε:  «σκέφτηκα ότι η Τέχνη και οι δημιουργοί της αποτελούν πλούτο μιας κοινωνίας. Πόσο καλύτεροι και καλύτερες θα γίνουμε πρώτα πρώτα αν γνωρίσουμε τα πλούτη μας.  Αν γνωρίσουμε τους δημιουργούς αυτού του θησαυρού. Πιστεύω ότι  αγαπούμε τον τόπο μας μόνο αν τον γνωρίσουμε από κάθε άποψη. Μιχάλη και Τάσο και όλα τα άλλα παιδιά των Δυτικών Κατωλοφιτών – των Underhill West εννοώ – σας ευχαριστώ ολόθερμα για την τιμή να μου δώσετε τον λόγο και για την χαρά της Ορφικής σας δημιουργίας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Μπρατίδης, ιιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος από το 2005 ως το 2015, που έπαιζε πλήκτρα και έκανε φωνητικά, ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργικότητα του συγκροτήματος, την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, το δέσιμο και τις πολλές όμορφες στιγμές.

Από την πλευρά της ο χορεύτρια-χορογράφος Ζωή Ευαγγέλου, με αφορμή τη συνεργασία της με τα μέλη του συγκροτήματος για τις φιλανθρωπικές συναυλίες RELATE το 2017 και το 2018 ανέδειξε το κοινωνικό πρόσημο της παρουσίας των Underhill West στην Ξάνθη, που έχουν συμβάλει χωρίς δεύτερη σκέψη σε μια σειρά από δράσεις αλληλεγγύης, πρόσφατα για τον 9χρονο Μαχήρ και από την αρχή κιόλας της πορείας τους σε διάφορες διοργανώσεις όπου τα έσοδα διατέθηκαν για καλό σκοπό.

Ακόμη μίλησε ο Γιάνης Βαρελίδης, στενός συνεργάτης του συγκροτήματος, ηχολήπτης σε ζωντανές εμφανίσεις, τεχνικός και συν-παραγωγός από το 2012, ο οποίος επίσης μίλησε με θερμά λόγια τόσο για τα μέλη της μπάντας όσο και για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Το λόγο πήραν στο τέλος, τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος ο Μιχάλης και ο Τάσος, όπου με τις σύντομες τοποθετήσεις τους, αβίαστα ανέδειξαν το μεράκι που μοιράζονται, τη διάθεση για νέες δημιουργίες, τη σχέση που έχουν δημιουργήσει με τον κόσμο και τη διάθεση να προσφέρουν πολλά πολλά ακόμη, με τη μουσική τους διαδρομή.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τη βράβευσή τους από τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ ακολούθησε το μουσικό μέρος, με τους Underhill West, μουσικά επί σκηνής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…