Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι θα λάβουν 14.800 ευρώ σε τρεις δόσεις

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι θα λάβουν 14.800 ευρώ σε τρεις δόσεις

0

 

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 30 έως 45 ετών

 

Ο Β΄ κύκλος του προγράμματος θα ανακοινωθεί εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, αναρτήθηκαν από τη ΔΥΠΑ, τα αποτελέσματα εξέτασης των ενστάσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 30 έως 45 ετών, στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Συγκεκριμένα, μετά την εξέταση των ενστάσεων θα χρηματοδοτηθούν 352 νέες επιχειρήσεις επιπλέον των 1.020 επιχειρήσεων που είχαν ήδη εγκριθεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει (από 1 Ιανουαρίου 2022) πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

 

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και προϋποθέσεων της δράσης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και προϋποθέσεων της δράσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 47.656.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ 2014-2020.

Ο Β΄ κύκλος του προγράμματος θα ανακοινωθεί εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος.

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.dypa.gov.gr

 

ΑΣΕΠ: Ξεκινά η διαδικασία βαθμολόγησης στον γραπτό διαγωνισμό

 

Ο ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα η βαθμολόγηση των απαντητικών φύλλων του διαγωνισμού 2Γ/2002.

Άμεσα θα αρχίσει η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 παρά το ότι έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από υποψηφίους για τη διαδικασία.

 

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ:

H Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού [Πρόσκληση-Προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 75/τ. Α.Σ.Ε.Π./21.11.2022)] για την κατάταξη υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021 (πρώτο στάδιο), ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης, καταμέτρησης και ταξινόμησης από το Βαθμολογικό Κέντρο του ΑΣΕΠ συνολικά 153.765 απαντητικών φύλλων (στα δύο μαθήματα) που απεστάλησαν από τα 527 εξεταστικά κέντρα στα οποία προσήλθαν οι 76.799 υποψήφιοι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

Κατόπιν αυτού, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία βαθμολόγησης των απαντητικών φύλλων ανά κατηγορία και ανά μάθημα μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner), με βάση τις κατωτέρω ορθές απαντήσεις.

 

Το πρόγραμμα και η ύλη του διαγωνισμού για 311 θέσεις στα Δικαστήρια

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία αιτήσεων για την εισαγωγή 311 εκπαιδευομένων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι θα καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου γραμματέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι 311 εκπαιδευόμενοι πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και οι απόφοιτοι λυκείου!

 

Το πρόγραμμα του γραπτού διαγωνισμού ορίσθηκε ως εξής:

 

Σάββατο 22-4-2023, ώρα 10.00΄: Οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν.4798/2021] (Α΄68) ως ισχύει, και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν.4938/2022] (Α΄109) ως ισχύει.

Σάββατο 22-4-2023, ώρα 17.30΄ : Θέμα Γενικής Παιδείας

 

Κυριακή 23-4-2023, ώρα 10.00΄ : Στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού

Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι 3 ώρες. Μετά την πάροδο μίας (1) ώρας από την έναρξη της εξέτασης επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων.

Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης.

Κατά τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Επίσης, μπορούν να φέρουν μαζί τους ασχολίαστους κώδικες και οποιοδήποτε νομοθέτημα, σχετικό με την εξεταστέα ύλη.

προσόντα για να «κλειδώσετε» το διορισμό σας.

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

 

Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις του επιδόματος έως 1.000 ευρώ σε 120.000 ανέργους

 

Μέχρι σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 23:59 πρόκειται να είναι ενεργές οι αιτήσεις ανέργων για το έκτακτο επίδομα της ΔΥΠΑ έως 1.000 ευρώ που μπορούν να το λάβουν όσοι ενταχθούν στο Μητρώο για την κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 200 ωρών.

Το πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ανάκαμψης.

Όσοι δεν προβούν στην παραπάνω ενέργεια, δε θα συμπεριληφθούν στα μητρώα ωφελούμενων. Δε θα δοθεί άλλη παράταση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…