Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταχινόπιτες με σοκολάτα

Ταχινόπιτες με σοκολάτα

0

-300 γρ χλιαρό νερό

-8 γρ ξηρή μαγιά

-100 γρ ζάχαρη

-4 βόλους μαστίχας Χίου

-½ κουταλάκι γλυκού μαχλέπι

-1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη

-500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση:

-300 γρ ταχίνι

-100 γρ μέλι χλιαρό

-1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη

-30 γρ κακάο σκόνη

-1-2 κουταλιά σούπας νερό χλιαρό

Σιρόπι:

-115 γρ ζάχαρη

-240 ml νερό

 

Στον κάδο του μίξερ διαλύουμε σε 120 ml χλιαρό νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά. Ρίχνουμε 4 κουταλιές σούπας από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαστίχα (τη λιώνουμε μαζί με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη στο γουδί ή πολυκόφτη), το μαχλέπι, την κανέλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας για 7 λεπτά περίπου. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση στο μπολ αναμιγνύουμε το ταχίνι με την κανέλα και το κακάο. Προσθέτουμε το μέλι (χλιαρό) και αν χρειαστεί 1-2 κουταλιές της σούπας νερό (για να γίνει κάπως αραιό το μείγμα και να μπορεί να απλωθεί εύκολα).

Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξεφουσκώνουμε στον πάγκο, τη ζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη. Τα πλάθουμε σε μπάλες τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στο μπολ σκεπασμένα.

Παίρνουμε το πρώτο, το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο (δεν έχει σημασία το σχήμα) και απλώνουμε κουταλιές-κουταλιές τη γέμιση, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά. Τυλίγουμε σε μπαστούνι και το γυρίζουμε ελικοειδώς σε κοχλία.

Πιέζουμε με τα χέρια τους κοχλίες να απλωθούν και να γίνουν σε πάχος 1 εκ.περίπου. τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, στο ταψί, τα αλείφουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη από πάνω. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά να φουσκώσουν τελευταία φορά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…