Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Είδαν φως με LED τα χωριά της Σταυρούπολης

Είδαν φως με LED τα χωριά της Σταυρούπολης

0

Ολοκληρώνεται το έργο αντικατάστασης οδοφωτισμού στον δήμο Ξάνθης

Τζάμπα καίνε οι …λάμπες μέρα – νύχτα στην οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης

 

Ευθύνη και αρμοδιότητα της Π.Ε. Ξάνθης η αποκατάσταση της βλάβης – Γέμισε κόσμο η Σταυρούπολη από τους σκοπευτικούς αγώνες στο Σκοπευτήριο Δαφνώνα

 

Τζάμπα καίνε οι …λάμπες μέρα – νύχτα στην οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης και στη δεύτερη διασταύρωση προς Λυκοδρόμιο. Οι περαστικοί οδηγοί τις βλέπουν και αναρωτιούνται για ποιο λόγο να γίνεται τόση σπατάλη ενέργειας σε μια περίοδο που κυρίαρχος στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, ιδιαίτερα δε όταν επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι. Έτσι κάτοικοι της περιοχής μας μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους εκφράζοντας την άποψη ότι είναι μια απόδειξη της εγκατάλειψης που βιώνει όλη η ορεινή ζώνη.

Μέρα νύχτα καίνε οι λάμπες του οδοφωτισμού στον δρόμο προς Σταυρούπολη– Ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης

Για το θέμα είναι ενήμερος ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Κουρτίδη, δεδομένου ότι η περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της εθνικής οδού Ξάνθης – Σταυρούπολης, τόσο για την σήμανση και τον οδοφωτισμό αλλά και την συντήρηση: «Σίγουρα έχει κάποια βλάβη. Είναι συχνό φαινόμενο οι βλάβες τέτοιου είδους. Ενημερώσαμε τον αντιπεριφερειάρχη. Πρέπει να τις αποκαταστήσει συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Ξάνθης», επισημαίνει ο κ. Ελευθεριάδης.

Είδαν φως με LED στο Πίλημα , στον Γέρακα στο Μέγα Εύμοιρο

Σ’ ότι αφορά όμως τα έργα οδοφωτισμού ευθύνης του δήμου Ξάνθης ο κ. Ελευθεριάδης διευκρίνισε πως συνεχίζεται το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού με λαμπτήρες LED και ένα σημαντικό μέρος έχει ολοκληρωθεί. Έτσι στον Πίλημα, στον Γέρακα και στο Μέγα Εύμοιρο έχει ολοκληρωθεί ο οδοφωτισμός με λαμπτήρες LED και έχουν τοποθετηθεί οι ειδικές φωτοστήλες. Το έργο θα συνεχιστεί στην Ισιαία και Μυρτούσα , Χαλέπι Δρυμιά και Πασχαλιά παρά το γεγονός ότι σ’ αυτά τα χωριά μένουν 3- 4 οικογένειες όπως για παράδειγμα στο Χαλέπι: «Κάθε κατοικημένος οικισμός της Δημοτικής κοινότητας Σταυρούπολης θα έχει δίκτυο Led», σημειώνει ο κ. Ελευθεριάδης. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο οδοφωτισμού δημοπρατήθηκε από την προηγουμένη δημοτική αρχή με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ και συνεχίζεται και από την νυν δημοτική αρχή με άλλα 4 εκ. ευρώ.

Γέμισε κόσμο η Σταυρούπολη από τους σκοπευτικούς αγώνες στο Σκοπευτήριο Δαφνώνα

Γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης από τους συμμετέχοντες στους Διασυλλογικούς Αγώνες Αεροβόλων Όπλων στο Σκοπευτήριο Δαφνώνα που διοργανώνει ο Σκοπευτικός Όμιλος Αποφοίτων ΑΠΘ με την υποστήριξη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του ΑΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου 2023 και υπο την αιγίδα του δήμου Ξάνθης. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές από Σέρρες, Δράμα, Αλεξανδρούπολη. Περί

τους 150 επισκέπτες, αθλητές και συνοδούς έχουν ήδη έλθει για τους αγώνες και θα διαμείνουν το Σαββατοκύριακο.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει την Κυριακή στις 13.00, στο χώρο του Σκοπευτηρίου.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, που υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του τοπικού σκοπευτικού συλλόγου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…