Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 94 πιστοποιημένες παιδικές Χαρές στο νομό

94 πιστοποιημένες παιδικές Χαρές στο νομό

0

26 στο δήμο Ξάνθης – 37 στο δήμο Αβδήρων

 

20 στον δήμο Τοπείρου – 11 στον δήμο Μύκης

 

Χαρά στα παιδιά αλλά και στις Δημοτικές αρχές …σκόρπισαν τα προγράμματα «Φιλόδημος» και «Πράσινο Ταμείο» που χρηματοδοτούν κατασκευή παιδικών χαρών στους οικισμούς των δήμων καθώς και προμήθεια  εξοπλισμού σε υφιστάμενες σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές. Οι δήμοι συμπλήρωσαν και από δικούς τους πόρους και έτσι παραδίδουν ή είναι σε διαδικασία κατασκευής πλήθος παιδικών χαρών με την πιστοποίηση ασφαλείας. Να θυμίσουμε ότι το τραγικό δυστύχημα παιδιού που έχασε την ζωή του σε παιδική χαρά έγινε η αφορμή να μπουν λουκέτο σε όλες, να γίνει ένα νέο νομοσχέδιο που θέτει αυστηρές προδιαγραφές στον εξοπλισμό και την περίφραξη αλλά και ότι υπάρχει στο χώρο και για να δοθεί άδεια λειτουργίας χρειάζεται πιστοποίηση ότι είναι των απαιτούμενων προδιαγραφών.

26 Παιδικές Χαρές στο δήμο Ξάνθης

Σε 26 ανέρχονται οι παιδικές χαρές του δήμου Ξάνθης συνολικά. Απ’ αυτές οι 14 είναι ολοκαίνουργιες και οι 12 παλαιότερες που όμως έχουν αλλάξει εξοπλισμό προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση και να λειτουργούν. Στα 2 εκ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ποσό για τις 14 Παιδικές Χαρές και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης καλύφθηκε από χρήματα του Φιλόδημου και του Πράσινου Ταμείου αλλά και ίδιους πόρους. Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την Παιδική Χαρά των Κομνηνών ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνει το αίτημα προς το ΥΠΑΑΤ για παραχώρηση του χώρου στο κέντρο που επιθυμούν οι κάτοικοι και όταν παραχωρηθεί θα γίνει παιδική χαρά σ’ αυτόν το χώρο.

37 Παιδικές Χαρές στο δήμο Αβδήρων

Κάθε οικισμός και μία Παιδική χαρά αλλά και σε κάποιους και δύο έχει δρομολογήσει ο δήμος Αβδήρων οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν παραδοθεί και είναι σε λειτουργία. Ήδη προχθές παραδόθηκαν δύο νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές  στους οικισμούς Γρήγορο και Λευκόπετρα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης στις επόμενες μέρες θα παραδοθούν άλλες τρεις. Συνολικά κόστισαν 900.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν από τέσσερα συνολικά προγράμματα του Φιλόδημου και του Πράσινου Ταμείου ενώ ο δήμος είχε συμμετοχή 250.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Σ’ ότι αφορά άλλους αθλητικούς χώρους για μεγαλύτερα παιδιά ξεκίνησε η κατασκευή του γηπέδου 5 Χ 5 στον οικισμό Φιλίων ενώ τον Απρίλιο θα ξεκινήσει και η κατασκευή γηπέδου 5 Χ 5 στον οικισμό του Μυρωδάτου.

20 Παιδικές Χαρές στον δήμο Τοπείρου

Στο δήμο Τοπείρου συνολικά είναι άλλες εν λειτουργία άλλες υπό κατασκευή 20 συνολικά Παιδικές Χαρές σε αντίστοιχους οικισμούς τους δήμου με χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο , τον Φιλόδημο και το πρόγραμμα Α. Τρίτσης.

11 Παιδικές Χαρές στον δήμο Μύκης

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή πέντε και έχει γίνει προμήθεια εξοπλισμού για άλλη μία στον Κύρνο. Αυτές είναι με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ο δήμος  έχει εντάξει και στο Leader την κατασκευή μίας Παιδικής Χαράς στο Ωραίο ενώ το 2019 έχουν ανακαινιστεί οι δύο εφιστάμενες Παιδικές χαρές στον Κένταυρο και στον Εχίνο. Τέλος είναι υπό έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο κατασκευή Παιδικής Χαράς στην Γλαύκη και υπογράφεται η ενοικίαση χώρου για Παιδική Χαρά στην Σμίνθη. Τέλος σε υφιστάμενο αθλητικό χώρο στην Μύκη θα προστεθεί εξοπλισμός Παιδικής Χαράς ώστε να μπορούν να τον επισκέπτονται παιδιά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…