Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σήμερα η 24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών με θέμα την αξιολόγηση

Σήμερα η 24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών με θέμα την αξιολόγηση

0

Ντούμος και Λουκοπούλου καλούν σε μαζική αντίσταση στις συνθήκες εργασίας και επιρρίπτουν ‘’κατηγορώ’’ στην κυβέρνηση

Διευκρινίζουν για μια ακόμη φορά ότι διαφωνούν με τους όρους της αξιολόγησης, και όχι με την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, σήμερα Τετάρτη 15/02, αφού συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Στην Ξάνθη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ στην πλατεία.

Ο Πρόεδρος του Διδασκαλικό Συλλόγου Ξάνθης, Δημήτρης Ντούμος αναφερόμενος στην απεργία, τονίζει στο ‘’Ε’’: «Η απεργία σχετίζεται κυρίως με το θέμα της αξιολόγησης. Για να το διευκρινίσουμε, ως Διδασκαλικός Σύλλογος τασσόμαστε υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αρκεί μονάχα να γίνεται με τρόπο που να προωθεί την διδασκαλία, να κάνει καλύτερο τον εκπαιδευτικό. Στον αντίποδα, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε κατηγοριοποιήσεις των σχολικών μονάδων, όταν δηλαδή γίνεται με λανθασμένο τρόπο. Θεωρώ πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμά μας. Άλλωστε, αυτό έδειξε και η Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε».

Εν συνεχεία, η κα Μαρία Λουκοπούλου ως Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, επισημαίνει: «Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν υποδομές, ούτε βιβλία, λείπουν απαραίτητα πράγματα από την εκπαίδευση. Εμείς ως εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε το ‘’μίσος’’ της κυβέρνησης, είμαστε ‘’καθηλωμένοι’’ από άποψη μισθού. Όλο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στρέφεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση. «Πρέπει να έρθει ο κόσμος, να στηρίξει την δράση μας! Πρέπει να πάρουμε πίσω όλα αυτά που κάνουν ‘’ζωντανό’’ το σχολείο».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …