Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΚΕ Ξάνθης: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Ξάνθης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Δήμο Ξάνθης και Αβδήρων

ΚΚΕ Ξάνθης: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Ξάνθης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Δήμο Ξάνθης και Αβδήρων

0

Με κεντρικό σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!»

Με μία αλλαγή στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών Εκλογών 2023 σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019 προχωρά το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ παρέθεσε χθες, Τετάρτη στις 3:30μ.μ. συνέντευξη Τύπου με σκοπό να ανακοινώσει τους υποψήφιους βουλευτές Ν. Ξάνθης για τις εθνικές εκλογές, καθώς και τους υποψηφίους δημάρχους σε Δήμο Ξάνθης και Αβδήρων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο του 2023.

Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Ο γραμματέας της Τ.Ε. του κόμματος κ. Φρέγκογλου παίρνοντας τον λόγο θέλησε να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Αποδεικνύεται πάνω απ’ όλα ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αντίθετα τους ενώνουν τα ίδια βάσανα και προβλήματα, γι’ αυτό και πρέπει να τους ενώσει και ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Οι κομμουνιστές της Ξάνθης μέσα στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς που συμμετέχουμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκφραστεί η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στον τούρκικο και τον συριακό λαό που δοκιμάζονται»

Οι γυναικείες υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!

Συνεχίζοντας, ο κ. Φρέγκογλου υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης που βιώνουν στο πετσί τους τι σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται με το ένα ή το αλλιώτικο πρόσημο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ότι το ΚΚΕ έχει θέσεις και πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, έχει πρόταση για σύγκρουση με τη δικτατορία του κεφαλαίου.

Το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις Εθνικές εκλογές

  • Βαγγέλης Βακιρτζής, ο γνωστός Μπακέρο, 41 χρονών κουρέας. Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Κουρέων/ Κομμωτών/τριων Ξάνθης «η Καλλιτεχνική» κι εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης
  • Παρασκευή Μαχαιρίδου, 45 χρονών από τη Γεωργία, κατοικεί στη Γενισέα. Δικαστική Υπάλληλος. Πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης. Εκλεγμένη στο ΔΣ του πολιτιστικού – μορφωτικού συλλόγου Γενισέας και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γενισέας.
  • Μπιργκιούλ Μαξούμ, 29 χρονών από τα Κιμμέρια. Απόφοιτος του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού κι Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ. Εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (παράρτημα ΟΓΕ)
  • Παναγιώτα Ρόιδου, 43 χρονών από το Δέκαρχο. Ιδιωτική Υπάλληλος. Είναι γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.
  • Χαράλαμπος Φωτιάδης, 72 χρονών φαρμακοποιός με το γνωστό φαρμακείο εδώ και 40 χρόνια στην Καραολή. Είχε σημαντική συμβολή στο γονεϊκό κίνημα της πόλης, πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Ένωσης Γονέων αλλά και στον αγώνα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, για την ίδρυση του ειδικού σχολείου και του ΕΕΕΕΚ στη Γενισέα. Δραστηριοποιήθηκε και στην ΦΕΞ, διατελώντας υπεύθυνος του κινηματογραφικού τμήματος. Είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης

Η μοναδική αλλαγή στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του Κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές είναι η προσθήκη της Μπιργκιούλ Μαξούμ στη θέση του Μουράτ Χατζόγλου ο οποίος ήταν υποψήφιος το 2019 ως εκπρόσωπος της μειονότητας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων

Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ξάνθης και Αβδήρων. Στο Δήμο Αβδήρων θα είναι υποψήφια η Παρασκευή Μαχαιρίδου και στον Δήμο Ξάνθης ο Κώστας Βογιατζής, νυν δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, βιομηχανικός εργάτης, εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στο ΔΣ του ΕΚΞ κι αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων κι Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…