Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστρέφουν στις υποθέσεις νομικής βοήθειας οι δικηγόροι της Ξάνθης

Επιστρέφουν στις υποθέσεις νομικής βοήθειας οι δικηγόροι της Ξάνθης

0

Αποφάσισαν να αναστείλουν την αποχή, λόγω της τροπολογίας που προβλέπει τις εκκαθαρίσεις και πληρωμές των δικηγόρων

Δ. Χατζηφωτιάδου: «Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αποχή μας από 15/02 έως 31/03-Αν επιλυθεί το θέμα θα σταματήσουμε, ειδάλλως θα επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας!»

 

Απόφαση αναστολής της αποχής από τις υποθέσεις νομικής βοήθειας έλαβαν οι δικηγόροι της Ξάνθης. Όπως αναφέρει, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κατά την συνεδρίασή του την Παρασκευή 10/02 και κατόπιν της από την Τετάρτη 08/02 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αναστολή της αποχής των μελών του από τις υποθέσεις νομικής βοήθειας και τη μη έκδοση γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σε όλες τις υποθέσεις της Νομικής Βοήθειας, από την Τετάρτη 15-02-2023 μέχρι 31-03-2023, μετά τις διατάξεις του άρθρου 69 του ν. 5016/2023, που αφορά στην εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων σε υποθέσεις νομικής βοήθειας.

 

Ξεκινούν οι εκκαθαρίσεις, ίσως και οι πληρωμές

Συμπληρωματικά, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κα Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, επεσήμανε στο ‘’Ε’’: «Αποφασίσαμε να γίνει αναστολή της αποχής μας από 15 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου. Χαρακτηριστικά ψηφίστηκε μία τροπολογία η οποία αναφέρει πως θα αρχίσουν οι εκκαθαρίσεις και έπειτα θα πληρώνονται οι δικηγόροι, γιατί είχαμε μία μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή μας. Δηλαδή, θα αρχίσουν να πληρώνονται ως προς το 80%της ονομαστικής αξίας του παραβόλου. Σε ένδειξη καλής θελήσεως και προσφοράς προς τους πολίτες, αναστείλαμε πανελλαδικά την αποχή μας μέχρι 31 Μαρτίου. Αν επιλυθεί το θέμα και όντως αρχίσουν οι πληρωμές, θα σταματήσουμε τελείως την αποχή, ειδάλλως θα επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας με απόφαση πάλι της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…