Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διήμερη επίσκεψη του επικεφαλής του DG REGIO της Ευρωπαϊκή Επιτροπής στην ΑΜΘ

Διήμερη επίσκεψη του επικεφαλής του DG REGIO της Ευρωπαϊκή Επιτροπής στην ΑΜΘ

0

Ο Nicola De Michelis συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και στελέχη της Περιφέρειας και συζήτησαν για υλοποιηθέντα έργα με πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς και για το νέο ΕΣΠΑ

Η παρουσίαση των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, καθώς επίσης και η έναρξη-οι κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) κ. Nicola De Michelis, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης και στελέχη της DG REGIO και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, τονίστηκε ο αντίκτυπος των έργων και δράσεων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ, τόσο στο επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι μεταφορές, όσο και στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη της υγείας και της εκπαίδευσης, η κοινωνική πρόνοια.

Στη συνέχεια, οι κ. Μέτιος και De Michelis πραγματοποίησαν τεχνική συνάντηση με φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου έγινε διάλογος και διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Ο κ. Nicola De Michelis πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε έργα που έχουν κατασκευαστεί και σε επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Βαρουφάκης: Στον αγώνα των επόμενων εβδομάδων ριχνόμαστε από σήμερα με χαμόγελο και πείσμα

«Πόρτα-πόρτα από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία!» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμα…