Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

0

Για τον Σύλλογο Ποντίων Ι
Ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης είναι ένας από τους παλαιότερους και πλέον δραστήριους και γνωστούς όχι μόνο στο νομό αλλά στη Βόρεια Ελλάδα και πιο πέρα.
Από τη διοίκησή του πέρασαν Πόντιοι που δούλεψαν, πρόσφεραν, δημιούργησαν και άφησαν βαριά παρακαταθήκη στην κοινωνία όλου του νομού, όχι μόνον μεταξύ των Ποντίων.
Στο αξίωμα του προέδρου υπήρξαν προσωπικότητες με σημαντικό έργο, με συμβολή στη συνέχιση και τη διατήρηση του ονόματος του Συλλόγου στις κορυφαίες θέσεις στο νομό και παραπέρα, ενώ δεν θα αναφερθώ στα έργα διότι είναι εδώ και μαρτυρούν το έργο που έχει παραχθεί.
Γ.Δ.


Για τον Σύλλογο Ποντίων ΙΙ
Σήμερα λοιπόν, ο Σύλλογος Ποντιών Νομού Ξάνθης, με τη νέα σύνθεσή του, άγνωστη στους περισσότερους Πόντιους, διανύει μια περίοδο εσωστρέφειας.
Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο κλείστηκε στον εαυτό του και αυτοϊκανοποιείται από τη μίζερη διαχείριση του παρόντος. Απλά φέρει τους τίτλους το Δ.Σ., ενώ η κοινωνία αγνοεί την παρουσία τους. Δεν τους γνωρίζει, δεν πληροφορείται τα σχέδια, τις παρεμβάσεις, τι προγραμματίζει, τις εκδηλώσεις.
Κι αυτό, διότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τα Μέσα Ενημέρωσης του Νομού για το όποιο έργο, την όποια δράση. Ένας μεγάλος Πολιτιστικός Σύλλογος χωρίς να γίνεται γνωστή η όποια παρουσία του, μένει αφανής, ουρά των υπολοίπων.
Ευθύνη για όλα τα παραπάνω φέρει το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως ο πρόεδρος αυτού, ο οποίος είναι άγνωστος ως όνομα και παρουσία.
Και κάτι τελευταίο. Μετά την πίτα τι; Υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχει προγραμματισμός ή ο σύλλογος πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο;
Γ.Δ.


Περί της βροχόπτωσης Ι
Ευκαιρία βρήκαν κάποιοι, δουλειά δεν είχαν, έξω να βγουν δύσκολο και περνούσαν την ώρα τους βγάζοντας φωτογραφίες από τη βροχή στους δρόμους.
Φωτογραφίες που αναρτούσαν στη συνέχεια στο FB μετά σχολίων βέβαια. Είπαμε, δουλειά δεν είχαν και βρήκαν εξαιτίας της βροχής· κι έτσι διακρίθηκαν στην καταστροφολογία.
Και τι δεν έγραψαν και τι δεν είπαν. Μέχρι να παραιτηθεί η σημερινή δημοτική αρχή. Βέβαια, τόση εξυπνάδα, τόσο μυαλό.
Για την ποσότητα της βροχής όμως, κουβέντα. Για τα φερτά σκουπίδια που φράκαραν τα φρεάτια, επίσης.
Τέλος πάντων, για τον νεοέλληνα, πάντα φταίει άλλος, ποτέ ο ίδιος.
Γ.Δ.


Περί της βροχόπτωσης ΙΙ
Το θέμα με την προχθεσινή βροχόπτωση έχει δύο παραμέτρους. Η μία είναι το δίκτυο ομβρίων της πόλης που ευτυχώς υπάρχει.
Παράλληλα, η ΔΕΥΑΞ εγκαίρως είχε φροντίσει και καθαρίσει όλα τα φρεάτια.
Όμως, στην πόλη μας και όχι μόνον, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Πρόκειται για τα διαφημιστικά φυλλάδια που αφήνονται δεξιά-αριστερά. Αυτά, σε τέτοιες περιπτώσεις, μαζί με άλλα σκουπίδια που εμείς οι πολίτες δημιουργούμε, φρακάρουν τις σχάρες και το νερό δεν πέφτει στο δίκτυο αλλά συνεχίζει πιο πέρα, εκεί μαζεύεται μεγάλη ποσότητα και δημιουργούνται τα προβλήματα. Τόσο απλό, τόσο δύσκολο να λυθεί…
Γ.Δ.


Η αποκάλυψη του ψεύδους για τη «Μαρία» του Έβρου
Οι αποκαλύψεις σε ρεπορτάζ της Καθημερινής και της ελβετικής NZZ σχετικά με τον τρόπο σκηνοθεσίας του περιστατικού με τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου το περασμένο καλοκαίρι, την ψευδή είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού, που τάχα λεγόταν Μαρία, και τη διακίνηση της ψευδούς είδησης, βάζει ένα τέλος σε μία σκοτεινή υπόθεση με πολλές πτυχές.
Ξεκινώντας από το ρόλο της Τουρκίας στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων, τη λειτουργία των ΜΚΟ, τα δίκτυα παραπληροφόρησης, αλλά και τις απόπειρες πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.
Α.Κ.


Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο δήμο Ιάσμου
Καθώς αναμένεται το πόρισμα του Συντονιστή της ΑΔΜΘ, μετά από εντολή του ΥΠΕΣ για διερεύνηση τυχόν έκνομων ενεργειών από την πλευρά του δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, τα πράγματα στο δήμο φαίνεται ότι παραμένουν τεταμένα λόγω των πρωτοφανών συνθηκών που υπάρχουν στο δήμο.
Ο δήμαρχος διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι οι έκνομες ενέργειες προκύπτουν μέσω των δράσεων όσων στηρίζουν το FETO, που η Τουρκία έχει ανακηρύξει εγκληματική οργάνωση.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαρίτου κατέθεσε ως αναφορά έγγραφα που του κοινοποίησε στις  12-1-2023  ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης στα οποία όσα αναφέρονται αποτελούν μέρος όσων εξελίσσονται στον εν λόγω Δήμο με παραπομπές σε πειθαρχικά συμβούλια, αναστολές εργασίας σε 19 υπαλλήλους εκ των 44 συνολικά εργαζομένων, με πιο πρόσφατες αυτές των δύο υπαλλήλων με αναπηρίες. Ο βουλευτής καλεί τον υπουργό να ελέγξει τη νομιμότητα όσων καταγγέλλονται και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου, ως συνήγορος κάποιων εκ των εργαζομένων, μιλώντας στο ΕΝΑ Channel, ανέφερε ότι ο δήμαρχος Ιάσμου διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, διεγείρει διχόνοια και κάνει το αντίθετο από αυτό που είναι επιφορτισμένος ως δήμαρχος.
Ε.Δ.


Και του χρόνου
Την πίτα έκοψε και μοίρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης προς όλους τους επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης χθες Δευτέρα και ο τυχερός που έτυχε το φλουρί για το 2023 ήταν ο Μπουμπούκης Κωνσταντίνος (κρεοπώλης), που διακρίνεται δεξιά του δημάρχου.
Καλή χρονιά σε όλους ήταν οι ευχές που αντάλλαξαν οι επαγγελματίες με τον δήμαρχο.
Γ.Δ.


Νότος είμαστε
Τέσσερις δήμους έχουμε ως γνωστόν στο νομό μας όλοι τους λειτουργούν μια χαρά.
Μικροπροβλήματα και φυσικά υπάρχουν, αυτό είναι αυτονόητο.
Όμως περίπτωση δήμου Ιάσμου δεν έχουμε ούτε θα υπάρξει στο μέλλον φαντάζομαι.
Εμείς εδώ βιώνουμε πιο απλά πράγματα που συνήθως λύνονται εντός της αίθουσας συνεδρίασης.
Εξάλλου υπάρχει κι ένα άλλο επίπεδο, είναι γεγονός, και οι δικοί μας δεν εμπλέκουν θέματα που αφορούν άλλη ξένη χώρα στα του δήμου τους.
Σε γενικές γραμμές πάμε καλά κι αυτό μετράει.
Τώρα φωνές έχουμε, ενίοτε και χωρίς ουσιαστικούς λόγους, όμως εντάξει δεν είμαστε και Σκανδιναβία, νότος είμαστε, Έλληνες, με τα θετικά και αρνητικά μας.
Γ.Δ.


 Η εποχή της πίτας
Βρισκόμαστε στην κορύφωση των εκδηλώσεων κοπής πίτας. Δεν υπάρχει σύλλογος ή φορέας που σέβεται  τον εαυτό του που να μην έχει κόψει ή να μην προγραμματίζει και να μην ακολουθήσει ο απαραίτητος χορός και δεξίωση. Ήταν τα δύο χρόνια εγκλεισμού που βαρύνουν και είμαστε πλέον πιο open heart γι’ αυτό και τόσο γλέντι και χαρά, είναι όμως και προεκλογική χρονιά και κατά τα συνήθη…όπου γλέντι και χαρά οι πολιτικοί και οι υποψήφιοι πρώτοι!
Και ακολουθούν βέβαια οι αναρτήσεις στα social με σέλφι χαρούμενες φάτσες και χορευτικές φιγούρες και τα απαραίτητα σχόλια των φίλων ή των άσπονδων φίλων.
Όλοι εξάλλου θέλουμε να είμαστε in  να συμβαδίσουμε με τις τάσεις της εποχής.
Μόνο να μην το παρακάνουμε…γιατί κάποιοι δεν τηρούν το μέτρο και η υπερέκθεση και ιδιαίτερα στον αδηφάγο κόσμο των social βλάπτει!
Μ.Ξ.


Πολλή βροχή αλλά χωρίς πολλά προβλήματα
Μέρες του 1996 θύμισε η βροχή του Σαββάτου στην Ξάνθη. Ήταν τότε που από τις  πλημμύρες χάθηκαν ζωές στην Ξάνθη. Κι αυτή τη φορά η βροχή ήταν κατά διαστήματα σφοδρή και είχε πολύ όγκο νερού αφού το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 100mm,  ωστόσο ευτυχώς δεν σημειώθηκαν καταστροφές πέρα από κάποια πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους ή σε ισόγεια αλλά και στο παζάρι όπου το νερό ανέβαινε απειλητικά και κινδύνεψαν προϊόντα στους πάγκους των μικροπωλητών που παρά την βροχερή μέρα είχαν στήσει πάγκους.
Απολύτως διαχειρίσιμη και ελεγχόμενη δηλαδή η κατάσταση ακόμη και σε περιοχές της πόλης που έχουν πρόβλημα όταν βρέχει όπως τα Κιμμέρια.
Στα χωριά του κάμπου υπήρξαν βροχές αλλά όχι σε αυτό το ύψος και την διάρκεια.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…