Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Η Eurobank παρουσίασε την πρωτοβουλία της για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Έβρο

Η Eurobank παρουσίασε την πρωτοβουλία της για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Έβρο

0

Επαφές της Διοίκησης της Τράπεζας με τοπικές αρχές και οργανισμούς της ΑΜΘ. Συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με Μέτιο και Τσέπελη

Εγκαινιάστηκε χθες το 8ο κατάστημα Phygital στην Αλεξανδρούπολη, παρέχοντας και στη Θράκη τις νέες δυνατότητες πολυδύναμου συνδυασμού φυσικών και ψηφιακών δυνατοτήτων

Τη πρωτοβουλία που υλοποιεί για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Έβρου που αποβλέπει στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη η Διοίκηση της Τράπεζας Eurobank. Με αυτή την αφορμή πραγματοποιεί  περιοδεία στη Θράκη από 16.01.2023 έως και 18.01.2023, υπογραμμίζοντας την αναπτυξιακή και επενδυτική δυναμική σε μια περιοχή με ισχυρά γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα.

Μέσω της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Eurobank υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στην υπηρεσία EuroPhone Banking της Τράπεζας, το οποίο ξεκίνησε, πιλοτικά, από τους μόνιμους κατοίκους της ΠΕ Έβρου. «Με το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης στον Έβρο, η Τράπεζα, δίνει, επίσης, το παράδειγμα της αποκέντρωσης ορισμένων επιχειρησιακών λειτουργιών, μια διαδικασία που είναι σε θέση να εφαρμόσει ένας μεγάλος οργανισμός με την κατάλληλη οργάνωση, τεχνογνωσία και υποδομή. Τους τελευταίους έξι (6) μήνες, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, έχουν δημιουργηθεί 45 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, για απασχόληση στην υπηρεσία EuroPhone Banking της Τράπεζας. Στα άτομα που απασχολούνται σήμερα, μέσω του Προγράμματος, εννέα (9) στα δέκα (10) είναι γυναίκες, έξι (6) στα δέκα (10) είναι έως 35 ετών ενώ τέσσερις (4) στους δέκα (10) είναι έγγαμοι», τονίστηκε σχετικά από την πλευρά της Τράπεζας.

Συνάντηση με το δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη

Στην εκδήλωση της Δευτέρας, χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωστής Δήμτσας, παρουσιάζοντας, στη συνέχεια, τις δράσεις που αναπτύσσει η Αποστολή σε συνεργασία με την Eurobank. Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης και δημοσιογράφος, κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, συνομίλησε με νεαρό ζευγάρι που διαμένει στην περιοχή για τις δυσκολίες των νέων οικογενειών σε ακριτικές περιφέρειες. Οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας συζητήθηκαν με δύο από τους εργαζόμενους στο Europhone Banking της Τράπεζας ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, Ιατροί – Συνιδρυτές του Σωματείου Be-Live, φορέα που χορηγεί η Eurobank. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε η Διοίκηση της Τράπεζας.

Στην ομιλία του, παρουσία του Πρόεδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας, κ. Γεωργίου Ζανιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, ανέλυσε τη στρατηγική της Eurobank για τη στήριξη της Θράκης, «μιας περιοχής αναβαθμισμένου ρόλου, ισχυρού συμβολισμού και μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων, αλλά και συνολικά των ακριτικών περιοχών της χώρας», όπως τόνισε. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Αντρέας Αθανασόπουλος και Σταύρος Ιωάννου, και υψηλόβαθμα στελέχη, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και θεσμικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Ακόμη, ο κ. Καραβίας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για το Δημογραφικό και, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Δημιουργώντας στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα και στις ευρύτερες περιοχές τους, θέσεις απασχόλησης, εστιάζουμε, με πράξεις, στη βελτίωση της αγοράς εργασίας σε ακριτικές περιοχές, συμβάλλοντας θετικά στην απόφαση νέων ανθρώπων να ξεκινήσουν εδώ τις οικογένειές τους και να μείνουν στον τόπο τους. Με τη νέα μας πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης που ξεκινά πιλοτικά στον Έβρο, περιοχή υψηλού συμβολισμού, ισχυρής γεωστρατηγικής αξίας και αξιόλογης επενδυτικής δυναμικής, εντάσσουμε στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό τη λογική της μεγάλης πρωτοβουλίας ΕΚΕ της Eurobank για το Δημογραφικό. Η ΠΕ Έβρου και συνολικά η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, είναι προτεραιότητα στην επιχειρηματική μας στρατηγική, ως ένα από τα κέντρα της αναδυόμενης νέας ελληνικής οικονομίας που διαθέτει ικανούς ανθρώπους, εξαιρετικές οικονομικές προοπτικές και καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή».

Συζήτηση με τον περιφερειάρχη Χ. Μέτιος

Εντατικές επαφές της Διοίκησης της Eurobank σε όλη την Περιφέρεια

Στο πλαίσιο της περιοδείας η Διοίκηση πραγματοποιεί συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Ξάνθης, κ.κ. Δημήτριο Πέτροβιτς και Κώστα Κουρτίδη, αντίστοιχα, τους Δημάρχους, Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας και Ορεστιάδας, κ.κ. Γεώργιο Μουριάδη, Εμμανουήλ Τσελέπη, Χριστόδουλο Μαμσάκο και Βασίλη Μαυρίδη, αντίστοιχα, και τoν Μητροπολίτη, Μαρωνείας & Κομοτηνής, Παντελεήμονα. Στη συνάντηση, του Προέδρου του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Γεωργίου Ζανιά και ανώτερων στελεχών της Διοίκησης, με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), κ. Φώτιο Μάρη, ανακοινώθηκε η συνεργασία του επιχειρηματικού επιταχυντή της Eurobank egg – enter•grow•go, με το ΔΠΘ και υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο στήριξης της επιστήμης και της γνώσης και της διασύνδεσής τους με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον κ. Μέτιο συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας, ενέργειας και απασχόλησης ενώ ο περιφερειάρχης ανέφερε πως θα εξετάσει τρόπους συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με τη Eurobank, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας αναγνωρίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Τράπεζας για τη στήριξη της περιοχής.

Αντιστοίχως, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικός Σύμβουλος της Τράπεζας Eurobank AE, Γιώργος Ζανιάς, συνοδευόμενος από στελέχη της Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ερευνήθηκαν πιθανά πεδία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος.

Η Διοίκηση  της Τράπεζας είχε ακόμη συναντήσεις με τους Διοικητές, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Ρούφο και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κα Ραφαέλα Ελένη και με τους Διοικητές της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, Υποστράτηγο Κυβιδόπουλο Παναγιώτη και της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμότειχου, κ. Θεόδωρο Χατζηγεωργίου. Συναντήσεις είχε επίσης, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον CEO, κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κ. Λάμπρο Τσιάρα. Τη Διοίκηση συνοδεύουν στην περιοδεία οι κ.κ. Γενικοί Διευθυντές, Retail Banking, Ιάκωβος Γιαννακλής, Δικτύου Καταστημάτων, Γιάννης Σεραφειμίδης, Commercial Banking, Ανδρέας Χασάπης, Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου, Μιχάλης Βλασταράκης, οι Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές, κ. Άγγελος Καρακερέζης, επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών Δικτύων & Εναλλακτικών Καναλιών και κα Ευαγγελία Πιτταούλη, επικεφαλής Private Banking Ελλάδος, καθώς επίσης και ο επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων Θεσσαλονίκης, Κεντροανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Γιώργος Κηπουρός.

Η Διοίκηση της Τράπεζας εγκαινίασε την Τρίτη το κατάστημα νέας γενιάς, που συνδυάζει την παραδοσιακή φυσική επαφή (Physical) με τον ψηφιακό κόσμο (Digital) στη βάση του Phygital μοντέλου τραπεζικής εξυπηρέτησης, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λεωφ. Δημοκρατίας & Αρκαδιουπόλεως._

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Θέμα ωρών η έναρξη της πλατφόρμας για τους 120.000 πρώτους οικιακούς καταναλωτές Είναι θέμ…