Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Χειροβομβίδες, όπλα και ναρκωτικά σε επιχείρηση της αστυνομίας στο Δροσερό

Χειροβομβίδες, όπλα και ναρκωτικά σε επιχείρηση της αστυνομίας στο Δροσερό

0

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε 118 άτομα και 85 οχήματα

Σε έντονη κινητικότητα η αστυνομία, μετά τις δύο ένοπλες ληστείες στην Ξάνθη

 

Στο πλαίσιο των ερευνών για τις πρόσφατες ένοπλες ληστείες στην Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με επίκεντρο τον συνοικισμό του Δροσερού.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 118 άτομα, καθώς και σε 85 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 1 περί υγειονομικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο συνοικισμό δύο άνδρες ελληνικής υπηκοότητας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Ξάνθης και όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Πιο αναλυτικά, σε μία περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον έναν άνδρα, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «LAIKA» της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν και κατέσχεσαν από το σπίτι του, από ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη παρακείμενης του σπιτιού αποθήκης και από το εσωτερικό του οχήματός του: 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 88 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 34,1 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2 πιστόλια, 47 φυσίγγια, 3 χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου, 1 σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης το όχημα του δράστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο άνδρα, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «LAIKA», εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έναν μεταλλικό τρίφτη και το χρηματικό ποσό των 14.720 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…