Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σίγησε η φωνή του Διακογιάννη

Σίγησε η φωνή του Διακογιάννη

0

Πέθανε εχθές σε ηλικία 91 ετών ο τεράστιος Γιάννης Διακογιάννης, αφήνοντας πιο φτωχή την ελληνική αθλητική δημοσιογραφία.

Η φωνή του έμεινε στην ιστορία και έγινε τραγούδι, καθώς οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις σε αγώνες έγραψαν ιστορία. Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν μια εμβληματική μορφή της ελληνικής αθλητικογραφίας, με σπάνιο ήθος και ποιότητα, δημιούργησε σχολή με τις περιγραφές και τις μεταδόσεις του, κάνοντας δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει.

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν συνώνυμο των ραδιοφωνικών μεταδόσεων μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ οι μεταδόσεις του έμειναν στην ιστορία, όχι μόνο επειδή ήταν παρών σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως τελικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων και τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η γλαφυρότητα των περιγραφών του, βάζοντας τον ακροατή μέσα στο γήπεδο ήταν το χαρακτηριστικό που τον ξεχώρισε.

Γι’ αυτό αποτελεί πιθανότατα τον μοναδικό Έλληνα αθλητικό δημοσιογράφο του οποίου το επώνυμο περιλήφθηκε σε στίχο τραγουδιού, συγκεκριμένα στο «Αρχίζει το ματς» σύνθεσης και εκτέλεσης του Λουκιανού Κηλαηδόνη το 1979.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά τους αγώνες μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική ο Παύλος Μελά Κουτσού

Την Κυριακή 28 Απριλίου Ξεκινούν την Κυριακή 28 Απριλίου οι αγώνες μπαράζ ανόδου στην Γ’ Ε…