Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

0

Άντε να δούμε…
Άντε λοιπόν να δούμε να λύνονται οι εκκρεμότητες στο δήμο Ξάνθης. Εκκρεμότητες έργων που χρόνια τώρα αρκετά δείχνουν μια άσχημη εικόνα.
Τα παραπάνω αφορούν το δημοτικό κλειστό πάρκινγκ επί της οδού Ηρώων.
Βεβαίως υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει. Όμως προηγουμένως πρέπει να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν, μελετημένα και σωστά για να πούμε ότι είναι ένα αξιοπρεπές κλειστό πάρκινγκ, ασφαλές και λειτουργικό.
Εν αναμονή λοιπόν να γίνουν πρώτα όλα αυτά και μετά να χειροκροτήσουμε. Πρώτα όμως να δούμε το σωστό τέλος.
Γ.Δ.


Ενδιαφέρον για το όνομα Ουνάλ
Συμπολίτης, συνδρομητής της εφημερίδας μας, τηλεφώνησε το πρωί για να μας ρωτήσει εάν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με τον πατέρα του νέου προξένου Αϊκούτ Ουνάλ στην Κομοτηνή.
Φυσικά και δεν γνωρίζαμε τίποτε για την καταγωγή του. Όπως μας εξήγησε ο συμπολίτης, αφορμή πήρε μετά την ανάγνωση του ονόματος του νέου Προξένου και θυμήθηκε το όνομα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κωνσταντινούπολης Γαλατά Σαράϊ, Ουνάλ Αϊσάλ. Ένας πρόεδρος με προσφορά στην ομάδα, του οποίου σύζυγος ήταν η Φανή Γραμματικοπούλου από μεγάλη οικογένεια.
-Εάν έχει σχέση επομένως ο νέος Πρόξενος με τον Ουνάλ Αϊσάλ αυτός το γνωρίζει.
Γ.Δ.


Κι ένα θετικό νέο
Κάθε επαγγελματικό, επιχειρηματικό νέο ξεκίνημα είναι ένα θετικό νέο για την Ξάνθη μας. Άλλοτε μικρό και άλλοτε μεγάλο. Πάντα όμως πρόκειται για κάτι νέο, μια προσπάθεια που αυτός ή αυτοί που την ξεκινούν ρισκάρουν. Ένα ρίσκο που το επωμίζεται ο επαγγελματίας χωρίς να είναι βέβαιος εάν θα πετύχει.
Όμως χωρίς ρίσκο επιχείρηση δεν υπάρχει. Και η πλέον μικρή.
Λοιπόν, το ευχάριστο νέο είναι ότι το πρώην εστιατόριο «Λατέρα» ανοίγει με νέα διεύθυνση και νέο όνομα. Ήδη ετοιμάζεται ο χώρος και περισσότερα νέα προσεχώς.
Γ.Δ.


Επιτέλους αύξηση επιτοκίων καταθέσεων
Το έστω μικρό θετικό βήμα έγινε προχθές από την τράπεζα Πειραιώς. Θετικό για τους καταθέτες που θα δουν μια μικρή βελτίωση του επιτοκίου καταθέσεων που θα φτάνει το 1% για κατάθεση έως 12 μήνες.
Μαζί μ’ αυτό το μικρό θετικό νέο, υπάρχει κι ένα άλλο που αφορά μείωση. Μείωση του κόστους διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρει η τράπεζα στους πελάτες της.
Έτσι, υπάρχει ένα σχετικό, θετικό πρόσημο και επιτέλους για τους καταθέτες, θα παίρνουν κάτι, μικρό έστω, κι όχι όπως πριν οι τράπεζες αξιοποιούσαν τα κεφάλαια των καταθετών χωρίς να κερδίζουν οι καταθέτες παρά μόνον αυτές.
Γ.Δ.


Η ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας
Έστω και τώρα, αργά, η Περιφέρεια ΑΜΘ, ξεκίνησε την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της.
Μιας περιουσίας τεράστιας ως προς την ονομαστική της αξία που σε πολλές περιπτώσεις την αγνοούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου μένει ανενεργή και αναξιοποίητη.
Αρκεί να σκεφθεί κανείς το μεγάλο οικόπεδο που κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια, πρώην ιδιοκτησία του Χατζή Εμίν Αγά και αργότερα ιδιοκτησία της αμερικάνικης εταιρείας καπνών Γκέρυ Ταμπάκο Κόμπανυ.
Δεύτερο ακίνητο μεγάλης αξίας επίσης το κτίριο – μέγαρο στην οδό Βενιζέλου, σήμερα «Σπίτι Μάνου Χατζιδάκι».
Αυτά τα δύο μόνον αξίζουν εκατομμύρια ευρώ. Ευτυχώς το μέγαρο αξιοποιήθηκε μερικώς.
Γ.Δ.


Έρχονται εξελίξεις
Οι εξελίξεις συνήθως είναι απρόοπτες και μη αναμενόμενες τις περισσότερες φορές. Μάλιστα στην παρούσα χρονική περίοδο ξεκινούν οι εξελίξεις από την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και φτάνουν μέχρι την Κεντρική Πολιτική σκηνή.
Το πλέον ωραίο;
Οι εξελίξεις έχουν ως πρωταγωνιστές έναν άνδρα και δύο γυναίκες.
Ξέρω, γνωρίζω ότι περιμένετε να σας πως ονόματα. Θα γίνει κι αυτό, αλλά υπομονή. Όλα με τη σειρά τους.
Τώρα, μαθαίνετε για μία εξέλιξη, πρώτοι εσείς, σύντομα θα έχετε και ονόματα.
Γ.Δ.


Επίσκεψη Γραμματέα ΠΑΣΟΚ
Και μια και βρισκόμαστε στο θέμα των πολιτικών εξελίξεων, να σας ενημερώσω για τη σημερινή επίσκεψη στην Ξάνθη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου.
Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, ο Γραμματέας στις 18.00 θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Ξάνθης κι εκεί θα δει τη διοίκηση και διάφορους εκπροσώπους εργαζομένων, ενώ αμέσως μετά, κατά τις 19.00 θα κινηθεί στην αγορά της Ξάνθης συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, στις 20.30στο Ξενοδοχείο «Νέστος» θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης.
Γ.Δ.


Περιοδείες σε οικισμούς
Και αφού βρισκόμαστε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να σας ενημερώσουμε για μια απόφαση της Νομαρχιακής του Κινήματος.
Αποφασίστηκε λοιπόν η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει οργανωμένες περιοδείες σε χωριά του νομού. Αρχικά σε κεφαλοχώρια κι αργότερα σε οικισμούς.
Στις επαφές αυτές η Νομαρχιακή θα συνομιλεί με τους κατοίκους, θ’ ακούει τα προβλήματα, πολλά των οποίων μπορούν να προωθηθούν προς λύση από τον βουλευτή.
Εκείνο που σημειώνουν τα μέλη της Νομαρχιακής είναι ότι η τακτική αυτή της άμεσης επαφής είναι η καλύτερη και έχει δοκιμαστεί κατά το παρελθόν με επιτυχία.
Γ.Δ.


Βρήκε τον …δάσκαλό του!
Έναν σημαντικό σύμμαχο έχει η χώρα μας απέναντι στις απειλές που δέχεται κάθε τόσο από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Πρόκειται για τον γερουσιαστή  Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος από το βήμα της Γερουσίας ήταν καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας, της ρητορικής που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της χώρας μας. Συγκεκριμένα με έντονο ύφος καταδίκασε τις πρόσφατες απειλές για πυραυλική επίθεση που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Αθήνας και διαμήνυσε για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην ικανοποίηση του αιτήματος της Άγκυρας για την αναβάθμιση και την απόκτηση νέων μαχητικών F-16.
Μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και στην διεθνή κοινότητα για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα λογοδοτήσει για τη συνεχόμενη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Αν το να αντιστέκομαι στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κάνει εχθρό του Ερντογάν. Αν το να επικρίνω την Τουρκία που εξοπλίζει το Αζερμπαϊτζάν και επιτρέπει τη σφαγή αθώων Αρμενίων αμάχων με κάνει εχθρό του Ερντογάν. Αν το να ζητάω από την Τουρκία να αναγνωρίσει την ελληνική και κυπριακή κυριαρχία με κάνει εχθρό του Ερντογάν. Τότε είναι ένας ρόλος που θα αποδεχθώ με τιμή», είπε.
Μ.Ξ.


Ο γιατρός Γ. Γεωργίου σε μια «Κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη»
«Κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη», είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου του γιατρού Γιώργου Γεωργίου, Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου μας. Ένα βιβλίο όπου ο κ. Γεωργίου με …χειρουργική ακρίβεια διερευνά και καταγράφει ιστορικά γεγονότα και προσωπικά βιώματα και πως αυτά απηχούν και αποτυπώνονται στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που τα βιώνει, πως τον διαμορφώνουν ως οντότητα και πως καθορίζουν την εσωτερική του ζωή και ύπαρξη. «Συμπυκνωμένα στιγμιότυπα 60 χρόνων βρίσκουν διέξοδο σε μια «κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη» όπου ο γιατρός απεκδύεται την ιατρική ιδιότητα και αφηγείται…», όπως γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του που εκδόθηκε από τον οίκο.
Καλοτάξιδο κ. Γεωργίου!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…