Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΞ 2023

Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΞ 2023

0

2.059.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού – 4.446.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του ΚΚΠΑ – 320.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δημοτικού ραδιοφώνου

 

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή – Παράταση έργου στην Σταυρούπολη και παραλαβή συστήματος θέρμανσης και ψύξης αερισμού και φωτισμού στο Αμοιρίδιο

 

Μια μέρα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2023 που πραγματοποιείται σήμερα σε ειδική συνεδρίαση, εγκρίθηκαν από την Οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χθες στις 9 το πρωί, με συνοπτικές διαδικασίες οι προϋπολογισμοί των Νομικών Προσώπων του δήμου αλλά και της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης.

Προϋπολογισμός στα 35 εκ. ευρώ για την ΔΕΥΑΞ – «Πέρασε» από την Οικονομική επιτροπή

Στα 35 εκ. ευρώ ανέρχονται στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΞ για το 2023. Ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος και πολλά υποσχόμενος. Αναφερόμενος στον ισολογισμό της ΔΕΥΑΞ ο πρόεδρος κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης επεσήμανε πως θα κλείσει με 900.000 ευρώ απόθεμα που θα κατευθυνθεί σε παλιές αποσβέσεις. Πρόσθεσε επίσης  ότι η εταιρεία έχει ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα πλήρως ενταγμένο σε προγράμματα και χωρίς να χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον δημότη.

Στα 2.059.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

Κάτι περισσότερο από 2 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης για το 2023 κι αυτό είναι το ποσό που ζητά από το δήμο Ξάνθης προκειμένου να καλύψει τις ΘΛΕ κ αι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023, το Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων» και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

Στα 4.446.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης

Περίπου στα 4,5 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, ο οποίος είναι και πλήρως ισοσκελισμένος. Να σημειώσουμε ότι όπως ειπώθηκε από τον εισηγητή αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μανώλη Φανουράκη όλοι οι προϋπολογισμοί έχουν ελεγχθεί και έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου.

320.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δημοτικού ραδιοφώνου

Στα 320.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της «Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας, Δήμου Ξάνθης», που έλαβε την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής.

Έγκριση οικονομικών καταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού για τα έτη 2019 και 2020

Να σημειώσουμε πως το 4ο και το 5ο της ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική αφορούσαν δύο θέματα του Κέντρου Πολιτισμού και συγκεκριμένα την έγκριση οικονομικών καταστάσεων έτους 2019 και των οικονομικών καταστάσεων έτους 2020.

Όπως διευκρινίστηκε πρόκειται για τον έλεγχο των ισολογισμών από τους ορκωτούς για τα έτη που προαναφέρονται και τα οποία ήρθαν προς έγκριση στην Οικονομική.

Δημοτικές εκτάσεις και πρόστιμα ΚΟΚ

Στην συνέχεια εγκρίθηκε εξώδικος συμβιβασμός προσκυρούμενων δημοτικών εκτάσεων των ετών 2000 – 2006, ο καθορισμός τιμήματος εξαγοράς και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης.

Επίσης μετά τις ενστάσεις εγκρίθηκαν διαγραφές από χρηματικούς καταλόγους για πρόστιμα  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράταση έργου στην Σταυρούπολη και παραλαβή συστήματος θέρμανσης και ψύξης αερισμού και φωτισμού στο Αμοιρίδιο

Τέλος δόθηκε έγκριση για παράταση της προθεσμίας περαίωσης της εργολαβία;: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΕ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ» και

έγκριση της από 22-11-2022 γνωμοδότησης τής Επιτροπής παραλαβής της υπηρεσίας με τίτλο: «Αποκατάσταση συστήματος θέρμανσης, ψύξης και αερισμού και αντικατάσταση των προβολέων φωτισμού του αγωνιστικού χώρου του κλειστού αθλητικού κέντρου “Φίλιππος Αμοιρίδης”».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…