Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τάσου Κωνσταντινίδη «Σεισμός – ο χορός της γης»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τάσου Κωνσταντινίδη «Σεισμός – ο χορός της γης»

0

Εισήγηση του βιβλίου από τον κ. Θανάση Μουσόπουλο

Την Δευτέρα στις 19 Δεκεμβρίου το ΙΕΚ Δέλτα 360 Ξάνθης φιλοξένησε την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κωνσταντινίδη με τίτλο «Σεισμός ο χορός της Γης – Ένα διαφορετικό βιβλίο ενημέρωσης και προετοιμασίας».

Μία εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους και την συμβολή τους οι κ. Χαϊτίδης Δημήτρης, Μουσόπουλος Θανάσης και Ξανθόπουλος Γιώργος.

Μετά την παρουσίαση ο κ Σάββας Μελισσόπουλος μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Τάσος Κωνσταντινίδης είναι ένας ευαίσθητος και ευγενικός άνθρωπος που αγαπά ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όπως ο ίδιος δηλώνει. Γράφει βιβλία για μικρά παιδιά με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι εάν δεν ήταν ένας καλός Πυροσβέστης στο επάγγελμα, θα μπορούσε να ήταν ένας εξαιρετικός δάσκαλος!»

Ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος εισηγήθηκε για το βιβλίο του Τάσου Κωνσταντινίδη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «το νέο βιβλίο του απευθύνεται στα παιδιά και είναι, όπως σημειώνει μέσο “ενημέρωσης και προετοιμασίας” για τους σεισμούς. Με απλό αλλά λογοτεχνικό τρόπο μιλά μέσα από μια ιστορία για τον τρόπο που τα παιδιά μπορούν με ασφάλεια να αντιμετωπίσουν ένα σεισμό κατά τη διάρκεια που εκδηλώνεται και κυρίως μετά από την εκδήλωσή του». Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «με τον τρόπο του τον αποκαλυπτικό ο Τάσος Κωνσταντινίδης βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τον φόβο του σεισμού με απλό και παιχνιδιάρικο θα έλεγα τρόπο. Ως πυροσβέστης προτίμησε τη χρήση της μυθοπλασίας για την αντιμετώπιση του φόβου. ‘Όπως και άλλοτε έχουμε πει ‘’Τα καλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας μπορούν να αποδειχθούν ένας θαυμάσιος τρόπος μελέτης και ανάλυσης των συναισθημάτων τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά’’».

Το βιβλίο «Σεισμός – ο χορός της γης» κυκλοφορεί υπό την έκδοση της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Ε. Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…