Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ‘’Humanity Greece’’: Ήρθε στην Ξάνθη με διάθεση και πράξεις προσφοράς

‘’Humanity Greece’’: Ήρθε στην Ξάνθη με διάθεση και πράξεις προσφοράς

0

 Προμήθευσε πετρέλαιο στο ΚΥ Σταυρούπολης. Συνέλεξε τρόφιμα για τους ανθρώπους που στηρίζει η Μητρόπολη

Το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι του Εθελοντικού Οργανισμού στο “Χατζιδάκειο” έλαβαν τιμητική βράβευση από το δήμαρχο Ξάνθης

Τα μέλη του Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου ‘’Humanity Greece’’ επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16/11 τον Δήμο Ξάνθης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Οι εθελοντές ανέλαβαν δράση και σε συνεργασία με την εταιρεία ‘’ELINOIL’’ έφτασαν στη Σταυρούπολη στις 10:30 το πρωί, όπου και προμήθευσαν πετρέλαιο στο Κέντρο Υγείας. Επιπλέον, μετά από σχετική ανακοίνωσή τους δεσμεύτηκαν πως θα επαναλάβουν την δράση και στα παιδικά χωριά SOS, όπου και θα προσφέρουν πετρέλαιο αξίας 6.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμος Ξάνθης βράβευσε τον Οργανισμό, για την κοινωνική του προσφορά, παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Πετρελαίων και της θεατρικής Ομάδας της Ξάνθης, «Έντιμοι Απατεώνες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Έπειτα, από τις 2:00 μετά το μεσημέρι και ως τις 5 το απόγευμα, τα μέλη της Οργάνωσης διοργάνωσαν συλλογή τροφίμων στερεάς μορφής, μπροστά από το Δημαρχείο, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Εκπρόσωπος της ‘’ELINOIL’’ μίλησε για τη συνεργασία με την ‘’ Humanity Greece’’

Συνεργασία με τους δήμους της ΑΜΘ προκρίνει ο Μ.Τσέπελης
Η Δήλωση του Δημάρχου, Μανώλη Τσέπελη: «Είμαι περήφανος για αυτή την κοινωνική δραστηριότητα από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι, θέλω να είστε σίγουροι πως σε κάθε επιλογή θα είμαστε δίπλα σας! Εγώ είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ και με τους άλλους δημάρχους  και από κοινού να τιμήσουμε τη δική σας χορηγία στον ευλογημένο τόπο της Θράκης. Σε αυτό το ταξίδι της κοινωνικής χορηγίας δεν είστε μόνοι, είμαστε ΜΑΖΙ, στον ίδιο δρόμο! Επίσης, αν δεν έχετε πρόβλημα θα ήθελα να οργανώσουμε μία κοινή συνεργασία με τους δήμαρχους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ορεστιάδας και Ξάνθης για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε από κοινού τις ανάγκες που είναι σε προτεραιότητα».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης τόνισε την επιθυμία του να σχεδιάσουν από κοινού και να συνεργαστούν για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας

Στήριξη σε φορείς και το φιλανθρωπικό τους έργο
Η Δήλωση της Συντονίστριας του ‘’Humanity Greece’’, Γεωργίας Παράσχου: «Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021, δηλαδή έχει συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας. Η έναρξη συνεργασίας με την ‘’ELINOIL’’ το 2022 έθεσε τις βάσεις για να προχωρήσουμε και το 2023.Βάζουμε στρατηγικούς άξονες από κοινού. Η οργάνωση της ‘’Humanity’’ υποστηρίζεται και από νέες γενιές, κάτι που μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Σήμερα θα φτιάξουμε τα πακέτα στήριξης και έπειτα θα τα προσφέρουμε στη Μητρόπολη, γιατί ξέρουμε πως εδώ υπάρχουν οικογένειες με αυξημένες ανάγκες».


Ταυτότητα του ‘’ Humanity Greece’’
Το ‘’Humanity Greece’’ είναι μία ανθρωπιστική οργάνωση και ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο εθελοντικό συντονιστικό κέντρο στην Ελλάδα με ισχυρή παρουσία και δράση σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Η Συντονίστρια της ‘’Humanity Greece’’, Γεωργία Παράσχου

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …