Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εντός του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα κτήρια της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης

Εντός του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες στα κτήρια της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης

0

Πληροφορίες για 500 νεοεισακτέους –  Θα μεταφερθεί το ΠΡΟΚΕΚΑ

 

Το κόστος ανέρχεται στο ένα εκ. ευρώ 

 

Τη διαβεβαίωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου ότι δρομολογήθηκαν οι  διαδικασίες για την επαναλειτουργία της  Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης έλαβε και δημοσιοποίησε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρης. Με εμφανή ικανοποίηση ο κ. Τσιλιγγίρης αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του: “Με πολύ επιμονή και θέτοντας τα σωστά επιχειρήματα, καταφέραμε την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, μετά από δέκα χρόνια που παραμένει κλειστή. Σήμερα έλαβα τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Σχολής, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές. Το κόστος προβλέπεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Μετά το πέρας των εργασιών, η Σχολή θα υποδεχθεί πολλαπλάσιους, το επαναλαμβάνω, πολλαπλάσιους εισακτέους. Η Ξάνθη το αξίζει και ο αγώνας μας δικαιώνεται. Ευχαριστώ θερμά το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τους Συνεργάτες του καθώς και τον Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Και δεύτερη παρέμβαση, να τονίσω,  ότι ανανεώνεται η σύμβαση για τη λειτουργία  του ΠΡΟΚΕΚΑ, στην υφιστάμενη δομή του στην Ξάνθη».

500 νεοεισακτέοι – Εργασίες στα κτήρια το 2023 – Θα μεταφερθεί το ΠΡΟΚΕΚΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αστυνομική Σχολή έχει αναστείλει την λειτουργία της από το 2012 επί υπουργού Νίκου Δένδια. Το γεγονός είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και τους φορείς που ζητούσαν την επαναλειτουργία της. Σ’ ότι αφορά την νέα εξέλιξη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες στα κτήρια της Σχολής θα αρχίσουν μέσα στο 2023 και όταν ολοκληρωθούν το ΠΡΟΚΕΚΑ θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο.  Επίσης γίνεται λόγος για 500 νεοεισακτέους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…