Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αυξημένες οι δράσεις από τη θηροφυλακή το Νοέμβριο στην ΑΜΘ

Αυξημένες οι δράσεις από τη θηροφυλακή το Νοέμβριο στην ΑΜΘ

0

Σύμφωνα με την ΚΟΜΑΘ κατατέθηκαν συνολικά 19 μηνύσεις για θήρα σε Καταφύγια Άγρια Ζωής , νυχτερινή θήρα, θήρα άνευ κυνηγετικής άδειας και άλλες παραβάσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κ.Ο.ΜΑ.Θ., η οποία έχει πεδίο δράσης θηροφυλακής σε 16 νομούς στην Μακεδονία και Θράκη, οι θηροφύλακες προέβησαν σε 4.800 προληπτικούς ελέγχους τον μήνα Νοέμβριο που ταυτόχρονα διεξάγεται κυνήγι για πολλά είδη της άγριας πανίδας.

Συνολικά κατατέθηκαν 19 μηνύσεις για θήρα σε Καταφύγια Άγρια Ζωής , νυχτερινή θήρα, θήρα άνευ κυνηγετικής άδειας, για παράνομη μετατροπή όπλου, για χρήση ηχομιμητικών συσκευών και παγίδων καθώς και για παράνομη σύλληψη άγριων πτηνών.

Εκτός από τον ελεγκτικό ρόλο της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. επετεύχθη και ο στόχος για την εξοικονόμηση πόρων και καυσίμων με 19% μείωση των χιλιομέτρων των θηροφυλάκων όσον αφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με ταυτόχρονη αύξηση τόσο του αριθμού των ελέγχων όσο και των βεβαιώσεων παραβάσεων.

Σημαντική, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξε η συμμετοχή Θηροφυλάκων στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος και στο χωριό Πόα στη Θράκη, σε συμμετοχή σε σεμινάριο Πολιτικής Προστασίας στη Ροδόπολη, καθώς και με δεντροφύτευση σε Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…